Roosendaal ontvangt drie Europees Kampioenschappen

Roosendaal ontvangt drie Europees Kampioenschappen

Amazones en ruiters uit 25 landen nemen deel aan het FEI Europees Kampioenschap dressuur voor Children, Junioren en Young Riders dat van 8 tot en met 13 augustus plaats vindt bij Den Goubergh in Roosendaal. De toegang tot het evenement is alle dagen gratis. De sterke Nederlandse teams krijgen volop concurrentie en dat belooft prachtige en spannende dressuursport.





Vijf dagen lang strijden de beste jeugd dressuurcombinaties van Europa om de felbegeerde medailles en dat allemaal op Nederlandse bodem op de prachtige accommodatie van Den Goubergh in Roosendaal. Alle wedstrijden vinden plaats in een ring en dat maakt het overzichtelijk en zal voor extra sfeer zorgen.

Na de openingsceremonie op dinsdagavond 8 augustus begint woensdagochtend het eerste onderdeel van de Landenwedstrijd voor Junioren gevolgd door deel 1 van de Young Riders Nations Cup. Op donderdag krijgt de Landenwedstrijd voor beide leeftijdscategorieën een vervolg en zullen aan het eind van de middag de medailles uitgereikt worden.

Bij de junioren (tot 18 jaar) zijn ruiters en amazones uit 25 landen aangemeld en zullen er 16 landen aan start komen in de Landenwedstrijd. Bij de Young Riders (tot 21 jaar) doen 15 teams een gooi naar de medailles en komen combinaties uit totaal 22 landen aan start.

Donderdagavond rijden de Children (leeftijdscategorie van 12 van en 14 jaar) hun eerste proef. In Nederland is dit voorjaar gestart met de Children-wedstrijden en dat er gelijk een team afgevaardigd kan worden naar het EK in eigen land is al een buitengewone prestatie van de pupillen van bondscoach Monique Peutz. Oranje krijgt bij de Children concurrentie van zeven teams en er zijn deelnemers uit 12 landen.

De Landenwedstrijd voor de Children is zaterdagochtend 12 augustus en aansluitend is de huldiging. Op zondagochtend rijden de beste Children hun finale en worden de individuele medailles verdeeld.

Voor de Junioren en Young Riders zijn er meer medailles te verdienen. In de finale Kür op Muziek op zondag 13 augustus komen de beste combinaties van de individuele wedstrijd, die op vrijdag en zaterdag wordt verreden, in actie. Op zaterdagmiddag is de medaille-ceremonie van de Individuele proef van de Junioren en Young Riders.

Daphne van Peperstraten is met Greenpoint’s Cupido een van de favorieten bij de junioren. Daphne woont in Oude Tonge en rijdt in Roosendaal bijna een thuiswedstrijd. Dat geldt ook voor Lisanne Zoutendijk uit Sint Willebrord, die deze week na het traingingskamp door bondscoach Alex van Silfhout is toegevoegd aan het Nederlands Young Riders team, en voor Thalia Rockx die net over de Belgische grens in Essen woont. Chiel van Bedaf uit Etten Leur is de regionale deelnemer bij de Children.

Klik hier voor het KNHS-bericht met de Nederlandse deelnemers

Klik hier voor de deelnemerslijst van de Young Riders

Klik hier voor de deelnemerslijst van de Junioren

Klik hier voor de deelnemerslijst van de Children

Programma FEI EK Dressuur Children, Junioren en Young Riders

(onder voorbehoud)

Dinsdag 8 augustus
19.00 uur          Openingsceremonie

Woensdag 9 augustus
Landenproef Junioren, deel 1
Landenproef Young Riders, deel 1

Donderdag 10 augustus
Landenproef Junioren, deel 2
Landenproef Young Riders, deel 2
Prijsuitreikingen landenwedstrijden en individueel
Preliminary proef Children

Vrijdag 11 augustus
Individuele proef Young Riders, deel 1
Individuele proef Junioren, deel 1

Zaterdag 12 augustus
Landenproef Children
Individuele proef Young Riders, deel 2
Individuele proef Junioren ,deel 2
Prijsuitreiking landenwedstrijd Children en individueel
Prijsuitreiking Young Riders individueel
Prijsuitreiking Junioren individueel

Zondag 13 augustus
Individuele proef Finale Children
Prijsuitreiking Children
Kür op Muziek Finale Junioren
Prijsuitreiking Junioren
Kür op Muziek Finale Young Riders
Prijsuitreiking Young Riders

Het definitieve programma is begin volgende week bekend en vind je op www.dengoubergh.nl