Roosendaal: Febe van Zwambagt en Jeanine Nieuwenhuis pakken winst op eerste dag

Roosendaal: Febe van Zwambagt en Jeanine Nieuwenhuis pakken winst op eerste dag
Gistermiddag werden de eerste CDI4* rubrieken van dit weekend verreden in Roosendaal voor de Junioren en de Young Riders.

Hier was er voor de Young Riders Jeanine Nieuwenhuis die als laatste starter met haar elfjarige TC Athene (v. United) naar de winst wist te rijden. Zij werden door de jury beloond met een unanieme eerste plaats met een score van 73,991%.

Hiermee bleef ze bijna 4% voor op Thalia Rockx, zij reed naar de tweede plaats met haar Verdi de la Fazenda (v. Florett As) met een totaal van 70.044%. Voor Jeanine Nekeman was er een derde plaats met haar Flemmingh nakomeling Vlingh. Zij reden naar een score van 69.956%.

De Russische Aleksandra Maksakova reed met haar Scampolo naar de vierde plaats met 69.747%, gevolgd door Veronique van der Panne die met haar Whatever de top vijf wist te vervolledigen met haar Whatever in 69.342%.

Junioren


Bij de Junioren was er tevens een Nederlandse winnares. Hier was het Febe van Zwambagt die met haar Lord Loxley nakomeling FS Las Vegas naar de eerste plaats reed met een score van 72.703%. Ondanks de hoge scores die ze ontving van twee officials, was het de Sloveense official die haar een score gaf van 68.919%, waardoor ze 2% minder punten kreeg. De official plaatste haar op een zesde plaats.

Ook bij de score van Lisanne Zoutendijk waren de officials het duidelijk niet eens. Toch reed de jonge amazone naar een prima score van 71.261% en eindigde daarmee met haar Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) op een nette tweede plaats. De Turkse Lina Uzunhausen eindigde met haar Donna Ray op de derde plaats met dezelfde score als Zoutendijk.

Mercedes Verwij werd met Wiolita vierde en deelde deze plaats met Esmee Donkers en Chaina. Beide dames reden naar een score van 70.360%.

 

Klik hier voor alle resultaten