Reacties na de Wereldbeker dressuur in Lyon

Reacties na de Wereldbeker dressuur in Lyon
Gisteren won Isabell Werth de eerste Grand Prix Freestyle van het WB dressuur seizoen in Lyon. Met Weihegold OLD reed ze naar een totale score van 90.09%. Carl Hester en Nip Tuck werden tweede met 85.02%. Hans Peter Minderhoud en Glock's Johnson N.OP. vervolledigden de top drie met 80.22%. Nadien gaven zij hun reactie tijdens de persconferentie.

Isabell Werth: “Sinds Rio heeft mijn merrie nog meer kracht en meer spieren, en ik weet dat we nog beter kunnen. Ik heb nog enkele wedstrijden nodig om het allemaal bij elkaar te krijgen maar het is zo spannend!"

Carl Hester: “Ik dacht dat dit seizoen mijn kans was, maar nu dat Isabell nog veel beter wordt, wordt het een zwaardere strijd!"

Isabel Judet (FRA), Ground Jury President: “Lyon heeft geluk om enkele van de beste ruiters ter wereld te gast te hebben en als je die hebt, dan heb je hoge scores! Ik ben zeer tevreden dat het Franse publiek de kans had om te genieten van dressuur op dit niveau. Jij krijgt die kans niet elke dag!"

Bettina de Rham, FEI Dressage Director: “Lyon is een prachtige show en gebruik maken van het nieuwe jurysysteem was een positief punt. Dressuur evolueert constant en blijft voorwaarts bewegen."

Isabell Werth: “Mijn plan is om Weihegold in Stuttgart te starten, dan krijgt ze een pauze en zal ik Johnny (Don Johnson) uitbrengen. We zullen zien hoe het loopt. Uiteraard zal zij (Weihegold) mijn eerste keuze zijn voor de finale."

Carl Hester: “Ik zal deelnemen in Londen en Amsterdam en ik hoop dat ik in December/Januari genoeg punten zal hebben zodat ik daarna wat kan relaxen. Maar we zullen moeten kijken hoe het gaat. We zijn allemaal deelnemers en we willen allemaal winnen, maar we hebben onze limieten, de paarden en de ruiters, dus een tweede plaats vandaag voelde aan als winnen!"

Hans Peter Minderhoud: “Ik had een makkelijkere rit vandaag dan gisteren, er was een kleine miscommunicatie op de laatste rechte lijn toen mijn paard dacht dat we gedaan hadden, maar we moesten nog even doordoen. Een publiek zoals in Lyon is fantastisch, mijn paard telt het aantal kijkers en hoe groter het publiek, hoe beter hij is! Doordat ik al gekwalificeerd ben, zal het een redelijk relax seizoen zijn. Ik heb gepland om Glock's Flirt in Londen te rijden. Daarna ga ik naar Amsterdam en Den Bosch. Ik zal Flirt op één van deze twee rijden en Johnson op de andere zodat ze beiden twee keer hebben gereden. Dan kan ik uit deze twee kiezen voor de finale."

Karen Tebar: “Dit was mijn beste score ooit! Ik ben heel tevreden, ik heb dit paard nu sinds 18 maanden en dit is onze eerste indoor van het seizoen. Dit is een impressionante wedstrijd voor de ruiters en de paarden, maar het is goed georganiseerd."