P.S.I. Auction onthult zijn collectie voor de 43ste editie van hun veiling

P.S.I. Auction onthult zijn collectie voor de 43ste editie van hun veiling

Geduld wordt beloond: De 43ste editie van de P.S.I. Auction blinkt uit met een selectie van jonge, aangereden paarden van uitmuntende kwaliteit met potentieel voor een internationale carrière. In zowel de categorie dressuur als jumping zullen telkens 25 jonge paarden ter bieding voorgesteld worden tijdens de P.S.I. veiling op 10 december in Ankum, Duitsland. Legendarische hengsten zoals Chacco-Blue en Diamant de Semilly zullen er goed gerepresenteerd zijn evenals de populaire jonge hengsten met onder andere Casallco, Chaccoon-Blue, Million Dollar en Chac Boy. Bij de dressuurpaarden zijn er veel hengsten die zelf zeer succesvol zijn in de sport: Foundation, Vitalis, Dancier en Fürst Jazz.

"P.S.I. - Deze drie letters staan niet enkel voor 's werelds grootste particuliere paardenveiling maar staan ook symbool voor de vele sportpaarden van de hoogste kwaliteit al meer dan 40 jaar lang. Performance Sales International (P.S.I.) lanceerde ooit een visionair concept: De beste jonge dressuur en spring prospecten verzamelen en zorgen dat ze in de juiste handen terecht komen. Paul Schockemöhle en Ullrich Kasselmann hebben deze visie tot op de dag van vandaag verfijnd en geperfectioneerd. Het resultaat is een collectie van 50 uitzonderlijke jonge paarden met de beste genen voor zowel dressuur als jumping. De (groot)moeders van deze veilingkandidaten zijn uitmuntende merries die een grote bijdrage leveren aan de fokkerij en al talrijke winnaars voortgebracht hebben in zowel de dressuurring als de springpiste. 

Enkele voorbeelden van de collectie

Enkele van de dressuurtoppers zoals catalogusnummers 2 For Prime (Fürst Jazz) en 16 Vimanciero zijn dichte verwanten met de voormalige Bundeschampions Bitcoin OLD en Saniola. De vierjarige Oldenburg hengst Ferraristi is de volle broer van World Young Dressage Horse vice-kampioen van 2017, Ferrari OLD. Nummer 15, For Britain is, zoals de naam al doet vermoeden, een zoon van de exceptionele merrie Real Gold die ons al verschillende kampioenen gaf zoals Duke of Britain FRH en de al eerder vernoemde Bitcoin OLD.

 

Bij de jumping prospects vinden we meerdere kampioenen terug: catalogusnummer 50 Kalifa (v. Million Dollar) is de regerende Bundeschampionesse bij de vijfjarige springpaarden, terwijl catalogusnummer 47, Garance de Vains (v. Diamant de Semilly) de vice wereldkampioen bij de zesjarigen was in Lanaken. De goedgekeurde Ogano Sitte-hengst Ogano's Edition won het Deister Show Jumping kampioenschap voor vierjarigen. Verdere toppers zijn ongetwijfeld de Casallco dochters Chyazint - die al herhaaldelijk indruk maakte in de ring onder Zweedse amazone Ebba Johansson én Casall's Flying PS - halfzus van Chaclot en onder het zadel van Ricardo Pisani. Paul Schockemöhle's Lewitz Stud is een unieke broedplaats voor jong talent, die wordt aangevuld door de Osthoff Stud van de familie Kasselmann. De individuele en leeftijdsgebonden training van de jonge atleten onder begeleiding van ervaren personeel in Mühlen en Hagen vormt de basis voor een succesvolle toekomst in de sport.  

De collectie is nu online, de veiling start op 10 december in het P.S.I. Auction centrum in het Duitse Ankum. De salesmanagers staan altijd paraat voor persoonlijk advies en je te begeleiden in het kiezen van het juiste paard voor u. P.S.I. biedt ook een ongeëvenaard uitgebreid servicepakket. Maak gerust een persoonlijke afspraak voor een try-out of kennismaking en wie weet start jij binnenkort wel met je eigen P.S.I.-paard!

Uw succes gevormd door P.S.I. start NU!

Ontdek hier de dressuur collectie
Ontdek hier de spring collectie