Podiumplaatsen voor Zoë Kuintjes, Jill Huybrechts, Madeleine Witte-Vrees en Thamar Zweistra op CDI Zeeland

Podiumplaatsen voor Zoë Kuintjes, Jill Huybrechts, Madeleine Witte-Vrees en Thamar Zweistra op CDI Zeeland
Deze ochtend waren de eerste proeven op het programma in Nieuw en St Joosland de Grand Prix van de U25 en de team proef voor de pony’s. Deze laatste proef moest worden opgedeeld in twee groepen door het groot aantal deelnemers. Zo zal groep B morgen in de ring verschijnen.

In de Grand Prix U25 was het de Duitse amazone Florine Kienbaum die naar de overwinning wist te rijden. Kienbaum wist met haar zwarte ruin Doktor Schiwago 3 (v. Don Frederico) naar een totale score van 71.395% te rijden. De Belgische Laurence Roos behaalde met de bruine hengst Fil Rouge (v. Stedinger) in totaal 69.612% en werd zo tweede. Op de derde plaats zagen we de Nederlandse Jill Huybregts en Zamacho Z (v. Rousseau) met een score van 68.488%.

De top vijf werd in deze rubriek in handen van de Nederlandse deelnemers gehouden. Zo was er een vierde plaats voor Anne Meulendijks met haar MDH Avanti met 68.256% en reed Maxime van der Vlist op haar mooie Bailey met een score van 68.101% naar de vijfde plaats.

In de teamtest voor de pony's was de overwinning voor de Nederlandse Zoë Kuintjes met de schimmelhengst Elin’s Noncisdador (v. Nostradamus). De jury beloonde hun proef met een totale score van 71.538%. Op de tweede plaats zagen we nog een Nederlandse amazone Kim Noordijk, zij behaalde met haar pony Brasil (v. Sandokan’s Leonardo) een totaal van 71.496%. Brons was voor de Deense Louise Christensen en Vegelins Goya (v. Verona’s Bo-Gi) met in totaal 70.897%.

In het CDI drie sterren was er een tweede plaats voor Madeleine Witte-Vrees die met haar Cennin een score binnenhaalde van 73.260%. Met deze score kwam ze helaas niet in de buurt van de Britse Fiona Bigwood die samen met haar Atterupgaards Orthilia een prima proef neerzette en de overwinning wist binnen te halen met een score van 75.640%. De Belgische Jorinde Verwimp eindigde op de derde plaats met haar Tiamo en een score van 71.040%.

Voor Hans Peter Minderhoud was er met Zanardi een vierde plaats met een score van 70.440%. Zij werden gevolgd door de Australische Kristy Oatley die met haar Ronan 2 naar de vijfde plaats reed.

Ook in het Intermediate I in de 3-sterren competitie wist Thamar Zweistra een mooie tweede plaats te behalen met Hexagon's Denzel in een score van 70.658%. Hiermee moest ze de Deense Carina Nevermann Torup met Grevens Sa Va voor laten gaan. Torup reed naar de overwinning met een score van 70.921%.
De Belgische Francoise Hologne-Joux behaalde een derde plaats met Warhol en 70.158%.

In deze rubriek werd de top vijf tevens vervolledigd door de Nederlandse driekleur, zo was er een vierde plaats van Geert Jan Raateland met Crespo (70.026%), gevolgd door Jeroen Okkema met Ducati die vijfde werd met 69.658%.

Klik hier voor alle resultaten