Pavo Cup Friesland: Vai Bruntink tweemaal naar de top

Pavo Cup Friesland: Vai Bruntink tweemaal naar de top
Eén van de hoogtepunten van de KWPN Kampioenschappen is de strijd van jonge dressuurtalenten om de Pavo Cup. De op de Centrale Keuringen geselecteerde talenten strijden in Ermelo om een plek in de finale. De finale wordt dit jaar weer gesplitst in twee finaleronden. In de eerste finaleronde worden maximaal twee combinaties tegelijk in de baan toegelaten. Zij dienen op verzoek van de jury een aantal verrichtingen te laten zien. Vervolgens worden de beste paarden per leeftijdscategorie in de tweede finaleronde gereden en beoordeeld door een gastruiter.

Op de Centrale Keuring van Frielsand scoorde Vai Bruntink met Jamsession Taonga (v. Jazz) de hoogste score in de PAvo Cup-voorselectie. In totaal kreeg de vijfjarige Jazz-dochter 84 punten. Bij de vijfjarigen kreeg ook Ianthe de Jeu (v. Fidertanz) met Ian Smith een ticket met 78 punten.




Ook bij de vierjarigen ging de overwinning naar Bruntink. Met een totaal van 82 punten scoorde ze de top met de VSN-reservekampioen Illusion A (v. Florencio). Verder werd ook Flower Power (v. Fürstenball) geselecteerd met 78 punten.





Klik hier voor de startlijst en uitslagen