Opvallend: internationale dressuuramazone Charlotte Jorst verwelkomt gekloond veulentje

Opvallend: internationale dressuuramazone Charlotte Jorst verwelkomt gekloond veulentje

"If I had a Penny for everyone who said 'you should clone Nintendo' I would be rich", begint de top dressuuramazone Charlotte Jorst haar post op Instagram. En opvallend genoeg is dat precies wat ze gedaan heeft. Vannacht is Nintendo Switch namelijk geboren en dat is een kloon van haar toppaard Kastel's Nintendo (v. Negro). 

De KWPN-hengst Kastel's Nintendo (v. Negro) heeft er al een indrukwekkend palmares opzitten. In maart 2014 kwam Charlotte Jorst voor het eerst internationaal aan de start met Nintendo nadat ze de teugels had overgenomen van Thomas Sigtenbjerggaard. Kort daarna, in mei 2014, wonnen ze meteen al een CDI3* FEI Grand Prix én FEI Grand Prix Freestyle. Inmiddels is de KWPN-er al 19 jaar, maar zijn resultaten zijn er niet minder op geworden. In maart van dit jaar wonnen ze in Wellington bijvoorbeeld nog de CDI3* Grand Prix én Grand Prix Special. Eerder dit jaar wonnen ze ook nog de CDI-W Short Grand Prix alsook Grand Prix Freestyle to Music, en dit zijn slechts enkele voorbeelden van hun vele topresultaten samen. 

Vannacht heeft Charlotte dus een kloon van haar toppaard Nintendo geboren zien worden, een prachtig veulen dat de toepasselijke namen Nintendo Switch heeft gekregen. Wij wensen Charlotte alle geluk en vooral heel veel plezier met haar prachtige nieuwe aanwinst! 




Bron: Instagram Charlotte Jorst