Opnieuw fantastische resultaten van Daphne van peperstraeten, Lisanne Zoutendijk en Veronique van der Panne

Opnieuw fantastische resultaten van Daphne van peperstraeten, Lisanne Zoutendijk en Veronique van der Panne
Zondag was D-day voor het Internationaal gebeuren in Biarritz. Er waren heel wat battles die in de ring zouden worden gestreden. Kon Amber De groot Daphne van een 3 op 3 houden, kon Lisanne de Russische een tweede keer verslaan en niet te vergeten de triple crown tussen Thamar Z. en Joyce L. in de jonge paarden , Inter I en Grand Prix…

Finale 6 Jarige Paarden : In het prachtige zuiden van Frankrijk begonnen de jonge paarden met “hun battle”. Het verbaasde ons dan niet dat het wederom een Nederlands feestje zou worden. Thamar en Joyce die de voorbije dagen elkaar bestookten voor de winst deden dat ook gisteren. Op D-day werd het Thamar ZWEISTRA die het hoogste trapje nam. Ze wist haar Oldenburger ruin OLDI 67 (Swagman x Hauptstutbuch) zo te rijden dat de jury’s haar een score gaven van 80.8ptn. Joyce LENAERTS en haar KWPN’er Euro (Voice x Usha Bo) kregen 74,4ptn. Het brons was voor Portugees Joao Miguel TORRAO met Ecuador met 74,2ptn.

Finale Pony’s : Het was de voorbije dagen al Oranje wat de klok sloeg in deze categorie. Daphne VAN PEPERSTRAETEN zette zowel donderdag als vrijdag naar haar hand. En dat deed ze ook gisteren. In de Freestyle waar elke ruiter maar 1 paard mag starten koos ze voor haar 8jarige Vosse merrie Wonderful Girl (Wimbeldon x Deitina). Ze werd in haar kur gejureerd meteen percentage van 76,225%. Amber de Groot en Ryfedd Spike die namen genoegen met zilver. “Spike” werd beloond met 74,475%. Brons werd overhandigd aan de Britse Ottilie BARDSLEY en Ciske Kingsley die net geen 72% haalden.

Finale Young Riders : Whatever met Veronique VDP. en Jive met Marjan H. die de voorbije dagen elk een eerste plaats kregen gingen met elkaar de strijd aan. Voor de titel in de freestyle. Na de twee küren was het Marjan HOOGE die de gouden plak kreeg. Ze kreeg voor haar prestatie 72,050% wat genoeg was om Veronique een tweede keer te verslaan. Het duo kreeg voor hun zilveren plak een score van 70,800%.

Finale Junioren : Was het Rusland of zou het opnieuw Nederland worden die de hoogste trap zouden bestijgen van het podium. Van de twee Nederlandse favorieten en de ene Russische werd het Lisanne ZOUTENDIJK die het haalde voor Anna ARISTOVA en Veronique VAN DER PANNE. 1. Lisanne ZOUTENDIJK – Kostendrukkers Ringo Star – 72,750% 2. Anna ARISTOVA – Kleppenhuis Seabiscuit – 69,675% 3. Veronique VAN DER PANNE – Boy Bentley – 69,500%

Finale Intermediare I : De tweede strijd tussen Joyce L. en Thamar Zweistra was een feit. Joyce die Show Boy startte en Thamar nam haar Hexangon’s Denzel onder het zadel nam gingen de ring in om het beste van hun zelf te geven voor die 4de goude plak voor Nederland. Nadat bij de jonge paarden Thamar de winst nam was het nu Joyce die won. Er werd een percentage op hun protocol geschreven van 73,525%. Alleen was het vandaag anders dan de voorbije dagen en ging het zilver niet naar Nederland maar naar onze buren uit België. Claudia Fassaert nestelde haar zwarte KWPN ruin Alensias (Iglesias x Olensa) op de 2de plaats met een score van 69,475% . Thamar Zweistra Kreeg wel nog het brons rond de nek gehangen, ze scoorde een 68,275% .

Finale U25 : Iedereen keek uit of Machteld HOEFLAKE een derde keer zou winnen van haar Spaanse Collega bij U25, en het doemscenario kwam werkelijkheid. Ze moest de duimen leggen van de Spaanse. Luis CERRILLO SOPENA en Saterday Night Fever ( Sandro Hit x Florence) wonnen met een score van 67,675%. Machteld en Everything is Possible kregen voor hun Kür 67,075%. Het werd dus geen triple maar Machteld mag beslist terug kijken op een meer dan prachtige Internationaal Concour.

Finale Grand Prix : In de laatste proef van de dag kwamen de Grand Prix Ruiters aan den bak. Het was de laatste en derde Battle tussen Thamar en Joyce. De stand was 1-1 tussen de twee Nederlandse toppers, en het werd een 2-1 voor de Hexagons amazone Thamar ZWEISTRA. Ze nam Hexagons Banderas onder het zadel om een percentage te behalen van 70,525%. En verwees zo Joyce LENAERTS naar de tweede plaats met Beukenvallei’s Ubique ( Welt Hit II x Liqueur) die 67,325%. De derde plaats was voor Zwitserland met Fanny LERPINIERE - Viena II ( Estoiro x Jaxa ) met 66,325%.

Nadat alle proeven werden verreden volgde een extra prijsuitreiking. Een Prijs voor het meest Sympathieke beeld door het concours. De eerste plaats was hier voor de Portugese amazone Maria CAETANO met Coroado. Zilver en brons was voor Nederland. Daphne VAN PEPERSTRAETEN die al vijf prijzen in haar bezit had kreeg het zilver in deze trofee en Lisanne ZOUTENDIJK kreeg het brons.

Nederland kan terugkijken op een zeer geslaagd Concours in Biarritz. Het behaalde 16 ereplaatsen die goed waren voor goud , 14 tweede plaatsen die zilver opleverde en 10 bronzen plakken.

 

Daphne van Peperstraeten Marjan Hooge