Olympische starts bij dressuur ICNN Drachten

ICNN Drachten trapt op 3 januari af met een driedaags internationaal dressuurconcours. Voor de Grand Prix dressuur komen maar liefst vijf olympische ruiters en amazones aan de start.

Het deelnemersveld zo ruim en mooi door het extra prijzengeld wat ICNN Drachten dit jaar beschikbaar stelt. Edward Gal en Hans Peter Minderhoud waren vanaf de eerste editie in Drachten al van de partij en hebben zich opnieuw ingeschreven. Gal ging al twee keer op rij met de zege naar huis met Interfloor Next One en neemt de straks 19-jarige opnieuw mee, naast de KWPN-hengst Glock’s Voice. Minderhoud rijdt de KWPN-hengsten Johnson en Glock’s Tango.

De drie overige olympische ruiters komen voor een andere nationaliteit uit. Anne van Olst uit Den Hout rijdt voor Denemarken, Yessin Rahmouni uit Haarlem heeft de Marokkaanse nationaliteit en de in de provincie Zeeland geboren Claudia Fassaert rijdt voor België. Fassaert neemt zelfs haar olympiade paard Donnerfee mee, waarmee ze vorig jaar in Londen presteerde.

Er worden maar liefst vijf rubrieken kür op muziek verreden. Op zaterdagavond op Intermediaire I niveau en op zondag 5 januari voor pony’s, junioren en young riders met als slot de Grand Prix kür op muziek.

Persbericht: ICNN Drachten