Net geen medaille voor Nederland. Duitsland wint gouden teammedaille dressuur

Net geen medaille voor Nederland. Duitsland wint gouden teammedaille dressuur
In Tryon heeft Duitsland de verwachtingen waar gemaakt. Sönke Rothenberger zorgde voor een pracht prestatie met Cosmo (Van Gogh). Het duo reed een briljante proef en behaalde in de Grand Prix een score van 81,491%. Het leek erop dat niemand die score zou verbeteren. Isabell Werth deed er in het zadel van Bella Rose (Belissimo M) nog een schepje bovenop.

De combinatie gaf de genadeslag aan de overige teams met een score van 84,752%.Het is geen wereldrecord, de bijna 85% van Werth en Bella Rose, maar het is in ieder geval lang geleden dat de jury zo hoog gingen in de punten.

Gisteren startte Jessica von Bredow-Werndl met een koppositie. Samen met de 11-jarige TSF Dalera BB (Easy Game) haalde de Duitse 76,677%. Het schrapresultaat kwam op naam van Dorothee Schneider met Sammy Davis Jr (San Remo).

Gastland, de Verenigde staten stellen zich tevreden met een zilveren medaille. Laura Graves imponeerde met haar 16-jarigeg KWPN'er Verdades. Het duo werd bekroond met 81,537%.  De Amerikaanse teamgenoten, Kasey Perry-Glass (Goerklintgaards Dublet, v. Diamond Hit), Adrienne Lyle (Salvino, v. Sandro Hit) en Steffen Peters (Suppenkasper, v. Spielberg) scoorden allen boven de 70%.

Groot-Brittannië stelt zich tevreden met een bronzen medaille. Bij de Britten haalden zowel Carl Hester (Hawtins Delicanto, v. Diamond Hit) als Charlotte Dujardin (Mount St John Freestyle) de kaap van 77%.

De vierde kleurde Zweeds. Net buiten het podium haalde Nederland net niet de medailles op de vijfde stek.  Thans presteerden de oranje ruiters enorm sterk.

Scholtens kreeg enkele foutjes onderweg die duur werden bekocht. Aangalopperen bij de eerste uitgestrekte draf, in de tweede piaffe geeft Apache even niet thuis en ook nog een serie kapot. Dit resulteerde in 72,717%. Edward Gal presteerde het beste oranje resultaat met Glock's Zonik N.O.P. (Blue Hors Zack). Het duo reed een keurige proef goed voor 77,189%.

uitslag

[caption id="attachment_170426" align="aligncenter" width="1200"] NED-Emmelie Scholtens rides Apache during the FEI World Team and Individual Eventing Championship Dressage. 2018 FEI World Equestrian Games Tryon. Thursday 13 September. Copyright Photo: Libby Law Photography[/caption]