Nederlandse para-dressuurruiters nemen meteen heel wat prijzen mee naar huis in Waregem

Nederlandse para-dressuurruiters nemen meteen heel wat prijzen mee naar huis in Waregem

De paradressuurruiters hebben op vrijdag hun outdoor-seizoen afgetrapt in Waregem. De Nederlandse afvaardiging nam een sterke start met enkele overwinningen op zak. 

Grade 1 had alvast een Nederlandse overwinning dankzij Annemarieke Nobel met Doo Schufro. Het duo kreeg 74,542% en was de enige Nederlandse combinatie aan de start in deze proef. 

Ook Grade 3 liet het Wilhelmus weerklinken dankzij Tess Baaijens - Van De Vrie. In het zadel van Happy Grace reed de amazone naar een totaal van 75,100%. Het brons kwam ook naar Nederland en was voor Rixt Van Der Horst en Eisma's Royal Fonq met 71,600%. Een totaal van 69,400% leverde Lotte Krijnsen met Rosenstolz NOP de vierde plaats op. 

Nog een Nederlandse overwinning zagen we in Grade 5 met Britney De Jong die vol overtuiging de proef op naam schreef. De amazone kreeg met Caramba NOP 74,410%, bijna drie procent meer dan de Duitse Isabell Nowak met Siracusa OLD. 

In Grade 4 ging de overwinning naar de Duitse Anna-Lena Niehues met Quimbaya 6, die 72,833% kregen. Op twee kwam de Nederlandse Melissa Janssen op Royal Rubinstein met een score van 71,778%. Melissa Janssen en Dreamy-Boy reden naar 69,778% en werden vijfde.

Ook de Nederlandse equipe wist de overwinning te behalen in de landencompetitie. Hier kwamen Annemarieke Nobel, Lotte Krijnsen, Rixt Van Der Horst en Britney De Jong aan de start. Het Duitse team volgde op de voet en Groot-Brittannië nam brons.

Alle Resultaten