Nederlandse jeugd oppermachtig in CDI Exloo

Nederlandse jeugd oppermachtig in CDI Exloo

Na de senioren eerder deze week, kwam dit weekend ook de jeugd van start in CDI Exloo. Zowel op zaterdag als op zondag bleven alle overwinningen op eigen bodem. 

Op zondag werden de individuele proeven verreden. Bij de Junioren ging Evy Van Rooij met de overwinning aan de haal. Met 73.873% kreeg ze van de juryleden bijna 1.5% meer dan de eerste achtervolger. Dat was Micky Schelstraete met Cachet L die 72.304% als quotering kregen. 

Lara van Nek en Amazing Comeback sprokkelden 71.520% bij elkaar, goed voor de derde plaats dus. 


Ook bij de Children werden er hoge scores gereden. Daar bleven Kyra Jonckkers en Eyecatcher met 77.801% maar liefst meer dan 3% voor de opvolger. Lize van den Heuvel en Hilton-S bleven met 74.412% wel ruim voor Fleur Kempenaars en Armano, die een mooie 72.060% op hun protocol zetten. Wederom een Oranje podium! 

Enkel bij de pony's waren er spelbrekers. Goud en zilver bleven wel in Nederland. Veerle van Hof en Equine Parks Xander scoorden 73.784% - Ilse De Wilde en Falco scoorden 72.477%. De Duitse Victoria Tronnier en Steendieks Morgenstern Daila vervolledigen de top drie met 71.261% en verstoren dus zo de hattrick van Nederland. 


Op zaterdag werden de teamtesten verreden. Bij de junioren werd Sanne van der Pols met Cuvanck PP door de jury unaniem op 1 geplaatst. Met 73.333% bleven ze ook ruim voor Pem Verbeekck en Gernando Torres, die 71.566% van de juryleden kregen. Robin Heiden en Jivando S scoorden 70.909% en zorgden zo ook hier voor een oranje podium. 

Bij de Children was op de twee dagen de overwinaar twee keer hetzelfde. Kyra Jonkers en Eyecatcher waren dus in topvorm. Jessica Nesselaar en Cream on Top werden tweede met 76.575%, gevolgd door Sophie Van Norel met Giovanni die 76.250% kregen. 


Ilse De Wilde deed op zaterdag wel wat op zondag niet lukte: met Falco de overwinning binnenhalen bij de pony's. Veerle Van Hof en Equine Parks Xander volgden in de ranking en Jill Kemps zorgde er met Next Black Magic voor dat op zaterdag Nederland wel een hattrick scoorde. 

Resultaten