Nederlandse Dressuuramazones tweede in landenwedstrijd Compiègne. “Thamar die presteert altijd als het erop aan komt”

Nederlandse Dressuuramazones  tweede in landenwedstrijd Compiègne. “Thamar die presteert altijd als het erop aan komt”

De TeamNL-dressuuramazones Thamar Zweistra, Lynne Maas en Denise Nekeman zijn in de eerste FEI Nations Cup van het seizoen tweede geworden. Een prima start voor het team van bondscoach Alex van Silfhout, drie weken voorafgaand aan het NK Dressuur in Ermelo. “Een prima weekend, heel blij mee”, is de reactie van Van Silfhout. “Alle drie amazones hebben hier maximaal gepresteerd.”

“Thamar die presteert altijd als het erop aan komt”, looft Van Silfhout het optreden van de Zeeuwse. “Denise Nekeman reed voor wat ze kan en Lynne Maas had het weer heel goed op de rit met dikke scores hier in Compiègne. Alle drie de amazones hebben maximaal gepresteerd. Dit was een prima weekend. We hebben reclame gemaakt, denk ik.”

Lynne Maas en Electra reden een overtuigende Grand Prix Special, waarin ze tweede werden, en kwamen in de Grand Prix uit op een score van 72.783 procent wat goed was voor de achtste plaats en 8 plaatsingspunten voor TeamNL.

Denise Nekeman en haar 17-jarige ervaren partner Boston STH kwamen in de Grand Prix en in de Grand Prix Special op scores boven de zeventig procent en voegden 16 en 7 punten toe aan de totaalscore voor TeamNL dat op een totaal van 41 kwam. Denemarken won de wedstrijd met 35 punten. Duitsland eindigde op de derde plaats.

Vorig jaar op het WK in Herning stelde het team van Van Silfhout dankzij de vijfde plaats in de landenwedstrijd het Olympisch ticket voor de Spelen volgend jaar in Parijs al zeker. Compiègne was de eerste FEI landenwedstrijd van dit seizoen. In juni is de landenwedstrijd van CHIO Rotterdam een belangrijk ijkpunt voor de bondscoach die met zijn kaderruiters toewerkt naar het Europees Kampioenschap begin september in het Duitse Riesenbeck. In het aanstaand pinksterweekend is het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo het decor van het NK Dressuur.

“Na het NK rijden we de landenwedstrijden van Rotterdam en Aken. Dan delen we de teams wat op zodat ik veel combinaties kan laten starten. Daarna hebben we in Peelbergen de laatste observatie voordat we naar het EK gaan.”