EK: Nederlandse dressuur amazones regeren Junioren team competitie

EK: Nederlandse dressuur amazones regeren Junioren team competitie
In Fontainebleau zijn deze week ook de dressuurruiters een stralend middelpunt. Zojuist op de Europese Kampioenschappen zien we het Nederlandse Junioren team dat zich mag gaan opstellen voor de gouden medaille. Met fantastische resultaten weten de Nederlandse dames met een overtuigende score van 219.757 te winnen.

Het hoogste resultaat van de dag, waarmee ze ook direct wint in de individuele ranking, komt van Daphne van Peperstraten die hier haar Greenpoint's Cupido (v. Johnson TN) in topvorm heeft. Het tweetal wist naar een score te rijden van 75.909%. Ook Thalia Rockx weet indruk te maken op de jury en met haar Golden Dancer de la Fazenda (v. Bretton Woods) draagt ze een belangrijk steentje bij aan het teamresultaat met een totaal van 71.939%. Dit levert haar ook nog eens een derde individuele plaats op. Kimberly Pap en haar Vloet Victory (v. Jazz) worden individueel vierde en laten hun score van 71.909% meetellen voor het teamresultaat. Het wegstreepresultaat kwam van Milou Dees met Francesco (v. Florencio 2) die hier een score van 67.363% bij elkaar reden. Het volledige Nederlandse team kon voor deze schitterende overwinning rekenen op hun KWPN gefokte paarden.

Het team van Duitsland eindigt op een tweede plaats met een totaal van 216.816%, waarbij het beste resultaat werd neergezet door Romy Allard die hier haar Summer Rose (v. Sir Diamond) naar een score weet te sturen van 73.667%. Daarbij wisten ze individueel ook nog eens de tweede plaats te behalen.

Team Denemarken is degene die de derde plaats en dus de bronzen medaille voor hun rekening nemen met een score van 211.877, gevolgd door Team Spanje dat hier vierde wordt met een totaal van 209.515.

Klik hier voor alle resultaten