Nederlands Childrenteam dressuur naar zilver in Nations Cup Hagen

Nederlands Childrenteam dressuur naar zilver in Nations Cup Hagen
Het Nederlandse dressuurteam Children heeft in Hagen een schitterende tweede plaats behaald met 139,615 punten. Ook in de andere dressuurproeven deden de jonge Nederlanders het uitmuntend.




QUICK RESULTS

  1. Duitsland - 149,552

  2. Nederland - 139,615

  3. België - 137,628






Voor ons land verschenen Maura Knipscheer en Lara van Nek in de ring. Van Nek kon met Amazing Comeback (Negro) de beste prestatie neerzetten; zij werd individueel derde met 73,141%. Amaretto (Ips Krack C) liep onder Knipscheer naar de tiende plaats.

Het Duitse team won met een stevige 149,552 punten. Clara Paschertz won met Belvedere 44 (Belissimo) met 75,385%. Voor België was er een derde plaats met 137,628 punten.

CDIOY Freestyle

Tessa van Hemert won met Noordhof's Surprise (Brummerhoeve's Boss). Zij bleef met 74,657% bijna een procent voor op Lisa Caroline Kathy Alessandra Barts met Derano B (Dornik B).

CDIOJ Freestyle

Beatrice Arturi won voor Italië met Donaudistel (Distelzar), Shanna Baars werd zevende met Farzana G (Ampere).

CDIOJ Freestyle Final

Marten Luiten stuurde hier Fynona (Ampere) naar de derde plaats, de Duitse amazones Valentina Pistner en Lucie-Anouk Baumgürtel grepen de eerste en tweede plaats.

CSIOCh Nations Cup Jumping

Het Franse team won hier met 8 strafpunten in 122,5 seconden, Duitsland volgde met eveneens acht strafpunten. Italië werd derde, Nederland volgde op de vierde plaats met 16 strafpunten. Dat was te danken aan Thijmen Vos, Wesley de Boer, Jorinde Dolfijn en Hilde Veenstra.

CSIOCh 1,30m

In deze individuele proef sprong Jersey Kuijpers met JK Horsetrucks Commanchi (Cassini I) naar de zevende plaats, Mathies Rüder won voor Duitsland met Upsala (Quite Capitol).

CSIOP Grand Prix

In de Pony Grand Prix won de Ier Francis Derwin Cul Ban Mistress, een dochter van Silver Shadow. Jeanne Hirel werd tweede met Armene du Costilg, landgenote Romane Orhant werd derde. Pam Nieuwenhuis sprong naar de zevende plaats met Zeppe vd Ijsseldijk (Zodiak).

Klik hier voor alle resultaten.