Nederlanders domineren op slotdag CDI Exloo

Nederlanders domineren op slotdag CDI Exloo

In Exloo werd een internationaal dressuurweekend zonet afgesloten met de Grand Prix Freestyle. Lotte van de Herik verzekerde een Nederlandse overwinning. In het zadel van Winner scoorde ze een totaal van 71,658%. 

Kristin Biermann en Queensland 20 namen de tweede plaats mee naar huis. Zij noteerden een totaalscore van 71,175% achter hun naam. Thea Bech maakte de top drie compleet. In het zadel van Dionisos scoorde ze 70,850%. 

In de Freestyle voor Junioren was er ook een Nederlandse overwinning. Evi van Rooij reed Don Tango B naar een totaalscore van 75,808%. Hiermee was ze de duidelijke winnaar. Lara van Nek en Fariska eindigden op de tweede plaats. Hun Freestyle werd door de jury met een totaal van 74,208% beloond. Micky Schelstraete en Gregwaard vervolledigden de top drie met een totaalscore van 73,550%. 

Ook bij de Junioren was er een Nederlandse overwinning. Marten Luiten reed alle concurrentie naar huis door Tailormade Zofie naar een score van 72,942% te rijden. Ellen Hedbys (Quentin SV) en Linnea Holmgren (OC Sir Dennis) vervolledigden de top drie.

Bij de pony's zorgden Yasmin Westerink (Brasil) en Maddy Dijkshoorn (Boogie de l'Aube) voor de beste Nederlandse klasseringen. Ze namen de derde en de vierde plaats mee naar huis.

Klik hier voor de resultaten