Myrthe Wedda wint op eerste internationale wedstrijd MHB Showtechniek Prix Intermediaire I

Myrthe Wedda wint op eerste internationale wedstrijd MHB Showtechniek Prix Intermediaire I

Dag drie en tevens de laatste dag van het dressuurweekend van Indoor Friesland 2023 werd gestart met de MHB Showtechniek Prix Intermediaire I. De gehele top drie was Nederlands en de overwinning ging mee naar het Utrechtse IJsselstein. Myrthe Wedda was de gelukkige samen met de achtjarige ruin Kick-Off (Jazz x Negro). De score was 68.471%.

Als tweede mocht Saskia Poel zich opstellen. Zij startte Hero-K, (Charmeur x Gestion Silvano N), een elfjarige hengst. Hun score was 67.765%. De derde plaats was voor Marsja Dijkman en de negenjarige ruin Beaujolais. Zij behaalden 67.118%.

 

Toekomstpaard

Kick-Off is in eigendom van Anchor Excellent Stables, de werkgever van Myrthe en is pas een jaar in hun bezit. Hij is niet te niet te koop, maar aangekocht als toekomstpaard voor Myrthe. Myrthe: “Ik ben heel blij. Dit is mijn internationale debuut en ik had dit absoluut niet verwacht. Hoogtepunten in mijn proef waren de galopappuyementen en de series. Eigenlijk zat er geen echte fout in, maar alles moet en kan nog wel beter. Dit is pas onze tweede Intermediaire I-proef. Kick-Off is mijn toekomstpaard en hij heeft echt talent voor het zwaardere werk. Piaffe, de series en de pirouettes zijn sterke punten van hem. Aan de passage moeten we nog wat werken.”

 

Tweede in de Team Challenge

“Vorig jaar heb ik ook op Indoor Friesland gereden. In de Roelofsen Horse Trucks U25 finale en de Team Challenge. Ook dit jaar hebben we met een team van Anchor Excellent Stables aan de challenge meegedaan en we werden zelfs tweede.”

 

Indoor Friesland dankbaar

“Ik vind het geweldig dat ik hier mag rijden. Natuurlijk zal iedereen dat zeggen, maar ik ben nog maar 25 jaar en heb geen internationale ervaring. Om die op te doen is moeilijk, want op de echte grote concoursen zijn er geen mogelijkheden. Ik werk fulltime in de paarden en mijn doel is om zo goed mogelijk Grand Prix te gaan rijden. Indoor Friesland helpt mij op deze manier enorm mee.”


F. © Digishots / bron: Persbericht