Metallic kampioen dressuurveulens CK Drenthe

Metallic kampioen dressuurveulens CK Drenthe
Elf finalisten kwamen deze middag aan het eind van de keuring nogmaals in de baan. Daarbij wist Metallic met een imponerende draf de jury te beoordelen tijdens de Centrale Keuring in Drenthe.

In totaal kwamen elf finalisten terug in de ring. Voordat de veulens op volgorde van kwaliteit werden geplaatst, prees Marian Dorresteijn de kwaliteit van deze  groep en de positieve ontwikkeling in de fokkerij van de dressuurpaarden in deze regio.

Metallic is een zoon van Franklin uit elitemerrie Indiana Jones (v.Davino V.O.D.) van f/g T. Tolner in Hooghalen. “Een zeer mooi gemodelleerd veulen met een goed aangesloten bovenlijn en veel rasuitstraling. Bewegen deed hij in allebei de rondes op magnifieke wijze!”, aldus Marian.

De nummer twee gaf overigens goed partij. Deze Marlhousja B. is een net een maand oud merrieveulen van Glock’s Toto uit stermerrie Floorusja (v.Ampère) van f/g J. Baas uit Kallenkote. Negen van de elf finaleveulens verdienden een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring over enkele weken in Ermelo.