Matige scores subtop Houten

Matige scores subtop Houten
Tijdens de subtop-wedstrijd in Houten konden de juryleden niet veel punten kwijt. In de ochtendgroep met vier combinaties, gejureerd door Joyce Heuitink en Sven Rothenberger, won Stephanie Hekelen beide ZZ-Zwaar-proeven. In de eerste proef reed ze Black Berry naar 61,43% en in de tweede naar 63,00%. De eerste proef van de tweede groep ZZ-Zwaar werd gecombineerd met de young riders. Young rider Milou Dees won de proef met Francesco (v. Florencio) met 63,46%, wat de enige score zou blijken boven de zestig procent. Bianca Bunt won de tweede ZZ-Zwaar-proef met Black Pearl (v. Gribaldi) met 61,79%. Ook hier bleven de andere combinaties onder de zestig procent.

In de gecombineerde lichte tourgroep met 18 deelnemers, gejureerd door Mattie Boomaars en Ellen van Gastel,  won Jeanine Nekeman via haar Prix St. Georges-proef met Ferrari (v. Apache) 69,41%. Imke Schellekens werd met Floratio (Florencio) via de Inter I-proef tweede met 68.01%, Rianne van Dulst eindigde Fontainebleau (v. San Remo) met 67,57% als derde.

Ook de klassen Intermédiaire II en Grand Prix U25 werden in een klassement gecombineerd. Emma Laarkamp en Zielando (v. Manno) wonnen met 63,78%. Jeanine Nekeman met Vlingh (v. Flemmingh) en Annemarth Lieman met Acantho (v. Sydney) scoorden beiden 61,15%. Alle Inter II-combinaties haalden de zestig procent niet.