Marten Luiten opnieuw beste Nederlander op EK Pony's

Marten Luiten opnieuw beste Nederlander op EK Pony's

In de afsluitende Kür op het Europees kampioenschap dressuur voor pony´s, is Marten Luiten op plaats zeven als beste Nederlander geëindigd. Ook Brandy Bos en Sam Oudhof wisten zich te handhaven in de top tien van het EK in Kaposvár (Hongarije). Het individuele goud ging net als gisteren naar de Duitse Lucie-Anouk Baumgürtel.





Luiten was in de individuele proef met zijn Movie Star op een knappe vijfde positie geëindigd, maar moest in de Kür toch terrein prijsgeven op het Duitse en Deense dressuur geweld. De drie Duitse en drie Deense combinaties namen in de afsluitende proef de eerste zes plaatsen voor hun rekening!

Pech met muziek
Sam Oudhof had vandaag de pech dat gedurende haar proef de muziek haperde en zij daardoor tussentijds genoodzaakt was te stoppen en te wachten op herstel van de installatie. Na het oponthoud herpakte de amazone zich met haar pony Charming Foret knap en reed haar netjes uit. Direct achter Oudhof kwam de tweede Nederlandse Brandy Bos met Bodethal´s Kosima in de piste. Ook zij reed netjes rond en scoorde net iets meer dan Oudhof.

Nog leuker dan verwacht
Voor Marten Luiten was het zijn eerste en direct ook laatste EK bij de pony´s. De ruiter uit Winschoten is nu nog 15, maar wordt later dit jaar 16 en dat betekent afscheid van de internationale ponysport. “Vorig jaar was ik om te kijken bij het EK en toen dacht ik dat wil ik ook. Ik ben heel blij dat dat gelukt is, want het was echt een geweldige ervaring. Het was nog leuker dan ik me had voorgesteld. Zeker over mijn Kür ben ik heel tevreden, dat vond ik echt super fijn gaan. Als het lukt rijd ik misschien nog op de Hippiade en daarna verder met de paarden.”

Uitslag Kür EK dressuur pony´s:
1. Lucie-Anouk Baumgurtel (Dui) – Zinq Massimiliano FH, 81.550%
2. Louise Christensen (Den) – Vegeling Goya, 81.550%
3. Sara Aagaard Hyrm (Den) – Der Harlekin B, 77.400%
7. Marten Luiten (Winschoten) – Movie Star, 75.475%
8. Brandy Bos (Naarden) Charming Foret, 73.825%
10.Sam Oudhof (Nijeberkoop) – Bodethal´s Kosima, 73.675%

Alle uitslagen zijn te vinden via www.Kaposvarpony2017.hu