Marten Luiten: "Ik denk dat Killer heeft laten zien dat hij heel veel potentie heeft dus dat is mooi voor de toekomst."

Marten Luiten: "Ik denk dat Killer heeft laten zien dat hij heel veel potentie heeft dus dat is mooi voor de toekomst."

Op het NK Dressuur verzamelt Marten Luiten gouden medailles. "Ik kan niet meer dan heel tevreden zijn over het resultaat van mijn proeven," reageert de ruiter na afloop.

“Eergisteren was de tweede keer dat we de U25 proef reden en gisteren voor het eerst kür, dan kan ik eigenlijk niet meer dan heel tevreden zijn over hoe het gaat. Ik ben er echt super blij mee”, vertelt Marten enthousiast die gisteren dus maar liefst twee keer een gouden medaille kreeg omgehangen. “Dat is wel leuk hoor, het bevalt goed! Ik heb natuurlijk hele fijne paarden en mooi dat je dan met allebei zo leuk mee kan doen.”

Hij koos ervoor om met Killer de Young Riders-kür van Fynona te rijden. “Ik vind het zelf zulke mooie muziek en het past ook goed bij dit paard. Dus ik dacht: waarom ook niet?”, vervolgt de ruiter lachend.

Over zijn proeven vertelt Marten: “Gisteren liep Killer eigenlijk al een fijne proef maar hadden we nog wel een grote fout in de halve pirouette. Daar baalde ik even van maar die pirouette ging vandaag super. Ik denk dat Killer heeft laten zien dat hij heel veel potentie heeft dus dat is mooi voor de toekomst.”