Marieke Van der Putten wint de kleine finale van het NK Zware Tour

Marieke Van der Putten wint de kleine finale van het NK Zware Tour
Op de voorlaatste dag van het Nederlands Kampioenschap in Ermelo stonden er de kleine finales van de Zware Tour, de Lichte Tour, ZZ-Zwaar, die van de Para dressuur en de WK kwalificaties voor jonge paarden op het programma.

In de kleine finale van de Zware Tour werd de Grand Prix Special gereden door de combinaties die zich niet konden kwalificeren voor de finale. Glock-amazone Marieke Van der Putten was de beste in deze kleine finale met bruine ruin Zingaro-apple (v. Painted Black). Van der Putten reed naar een totale score van 73.706%. Danielle Heijkoop werd tweede met haar Gribaldi-nakomeling Badari. Zij kreeg van de jury in totaal 70.569%. Brons was voor Jean-rené Luijmes en Aswin (v. Sandreo) met een score van 68.569%.

De top vijf werd vervolledigd door Lynne Maas met Zamora (v. Krack C) en Thamar Zweistra met Hexagon's Zodinde (v. Labo). Zij kregen van de jury 68.333% en 66.039%.

Linda Verwaal was dan weer de beste in de kleine finale van de Lichte Tour. Met Rocky (v. Rock Forever) reed de amazone naar een score van 68.816%. Ze bleef zo Mara De Vries met Amos (v. Flemmingh) voor. De Vries kreeg van de jury 68.026% voor haar proef. Wiep Kwapernaak behaalde brons met Aristarchos, na naar een score van 67.237% te rijden.

Klik hier voor de resultaten.

Danielle Heijkoop-Badari-NK ErmeloJean-rené Luijmes-Aswin-NK Ermelo