MAdeleine Witte-Vrees blikt teleurgesteld terug op haar proef. Teammedaille in gevaar voor Nederland

MAdeleine Witte-Vrees blikt teleurgesteld terug op haar proef. Teammedaille in gevaar voor Nederland
Madeleine Witte-Vrees blikt teleurgesteld terug op haar prestaties in Gothenburg. Met een score van 71,643% komen de medaillekansen voor de Nederlandsers in gevaar en bevestigen de Duitse dressuurruiters hun dominantie en mogelijke gouden medaille.

Totaal verslagen stond Witte-Vrees na afloop van haar proef op het terrein in Gothenburg. Ze staarde voor haar uit. “Dit is de laagste GP-score die ik ooit met Cennin heb neergezet”, zei ze terneergeslagen.

Het grootste gedeelte van haar proef ging voortreffelijk. Lang stond Witte-Vrees virtueel aan de leiding met scores boven de 75 procent. Tot ongeveer de laatste minuut. Aan de pirouette was te zien dat de krachten op waren.

Na het afhaken van Hans Peter Minderhoud en Emmelie Scholtens in de voorbereiding, is dit een nieuwe klap voor de Nederlandse dressuurequipe. Edward Gal zal later vanavond alles uit de kast moeten halen! Met Duitsland op nummer 1, 2 en 3 hoeft Isabell Werth vanavond eigenlijk al niet eens meer te rijden voor het teamgoud. Sönke Rothenberger leidt met 78,434%.