Laura Graves: "Het zou ons kunnen lukken"

Laura Graves: "Het zou ons kunnen lukken"
Vandaag start de dressuur op het CHIO Aken 2018. De meest gestelde vraag is: Wie kan Isabell Werth verslaan? Naast Sönke Rothenberger is Laura Graves een frequent genoemde naam als antwoord op deze vraag. Na blessureleed van Sönke's paard Cosmo is Laura nu dus de grootste concurrentie voor Werth. In een interview met CHIO Aachen zei ze het volgdende.

Vraag: Wat maakt Aken zo speciaal voor jou?
Laura: Aken is altijd zeer speciaal voor mij. Het is het meest intensieve concours ter wereld, de beste en sterkste ruiters komen hier aan de start. Daar ik ik het meest naar uit, om te zien waar we staan. Aken is natuurlijk ook een super goede voorbereiding voor de WEG.

Vraag: Wat zijn je verwachtingen hier?
Laura: Natuurlijk gaan we overal heen met het doel om te winnen. Dat is ook wat ik hier hoop te doen. We zijn er vorig jaar in geslaagd dat in één competitie te doen en hadden een zeer goed resultaat in de Wereldbeker in Parijs. Verdades is in topvorm, er is geen reden waarom we het niet opnieuw zouden kunnen waarmaken.

Vraag: Vorig jaar slaagde je er in één competitie in Isabell Wert the verslaan...
Laura: Dat was een zeer speciale dag, het was ook mijn verjaardag - een fantastisch gevoel! Dit jaar valt de Freestyle op mijn verjaardag, laat ons zien, misschien wordt dat dit jaar mijn verjaardagsgeschenk.

Vraag: Om te winnen zal je opnieuw Isabell Werth moeten verslaan.
Laura: Ja dat denk ik wel. Ik was wat teleurgesteld toen ik las dat Sönke en Cosmo niet kunnen deelnemen. Ik heb graag het sterkste veld tegen me en geloof sterk dat Cosmo een paard in topvorm is op dit moment. Nu zullen we moeten wachen tot Tryon om de strijd met hen aan te gaan. Onze prioriteit nu is Isabell verslaan.

Vraag: Wat maakt Verdades zo speciaal?
Laura: Ik heb hem al mijn hele leven in mijn stallen. Hij kent mij en ik ken hem. Van binnen en van buiten. Dat maakt het ons makkelijker onder druk.