KWPN Z-H Cup: hoogste dagscore voor Desperado-zoon Kashmir

KWPN Z-H Cup: hoogste dagscore voor Desperado-zoon Kashmir
Op de manege Chardon in Schipluiden haalde gisteren de Desperado-zoon, Kashmir de hoogste dagscore. Het meeste paarden aan de start waren driejarig. Bij de driejarigen wist één paard er met kop en schouder bovenuit te steken. Kashmir (Desporado x Jazz) imponeerde met veel balans, een fraai model en een goede afdruk en uitstraling.

Kashmir’s amazone Martine van Vliet had het druk, want zij stelde ook de op de tweede plaats geëindigde Kensington (Vivaldi x Sir Sinclair) voor. Net zoals winnaar Kashmir opnieuw een hengst, maar deze was niet zwart maar voskleurig. Op plaats drie de hoogste geëindigde merrie. Deze Kaprice, een dochter van Dream Boy, werd voorgesteld door Lotte Van Engelen.

Zuid Holland Cup vier-en vijfjarigen

Naast de driejarige dressuurpaarden werd de Zuid-Holland Cup ook verreden voor vierjarige en vijfjarige dressuurpaarden. Jacky Kennedy DVB (Damsey x Jazz), gereden door Jos Hoogendoorn, was een duidelijke winnaar. Deze merrie werd gefokt door en is in eigendom van Dressuurstal van Baalen en is een dochter van de elite merrie Erludine DVB, die in 2012 als vierde op de NMK eindigde en recent naar Amerika verkocht werd.

Patrick van der Meer pakte de winst bij de vijfjarigen met de ruin I am Legend TC (Dream Boy x Sir Sinclair). Op de tweede plaats de opvallende merrie Ivy van Wittenstein P (Everdale x Florencio), gereden door Danielle Kok. Kirsten Brouwer reed haar vos Don Clorentino des Paluds (Don Juan de Hus x Florenstan I) naar de derde plaats.