Korte comeback in de ring voor Uthopia

Korte comeback in de ring voor Uthopia
De vijftienjarige hengst Uthopia zal zijn opwachting weer gaan maken in de ring. Carl Hester nam deel met de hengst aan de Olympische Spelen en mocht met hem de gouden teammedialle in ontvangst nemen. Naast Hester heeft ook Charlotte Dujardin enige tijd met de hengst gereden op hoog niveau.

Maar een halfjaar geleden leek daar allemaal een einde aan te komen toen de toenmalige eigenaar van Uthopia falliet werd verklaard. De hengst was op dat moment niet in topconditie en zou via een publieke veiling geveild gaan worden. Hierop werd vanuit de hele wereld door paardenliefhebbers verontwaardigd en vooral ook emotioneel gereageerd dat de geliefde hengst, die al sinds zijn vierde in de stallen staat bij Hester, van de hand zou worden gedaan. Een anonieme sponsor bood uitkomst en kocht de hengst op voor €217.000 euro waarna hij het paard op stal liet staan bij de Britse dressuurruiter.

Nu zal hij de hoofdrol gaan spelen in een clinic bij Leamside Equestrian met zijn groom Alan Davies. Davies zal vertellen over de verzorging van al zijn paarden waaronder naast Uthopia ook nog Valegro en Nip Tuck vallen. Of de hengst ook onder het zadel te zien zal zijn is dus nog even de vraag. Naast Davies zal er een masterclass clinic worden gepresenteerd door Spencer Wilton die deelnam aan Rio met Super Nova II.