KNHS-Felix Juristen Cup wedstrijd Assen voor Eveline Bos

KNHS-Felix Juristen Cup wedstrijd Assen voor Eveline Bos
Eveline Bos won met Hippique Media's Valentino in Assen de tweede wedstrijd van de KNHS-Felix Juristen Cup. Met een percentage van 73,4 bleef ze haar concurrenten ruim 2 procent voor. “Eveline reed een hele mooie constante proef met veel harmonie”, blikt juryvoorzitter Monique Peutz terug. Zoe Kuintjes en Elin’s Nonsisdador volgden op twee. De winnaars van de eerste wedstrijd, Daphne van Peperstraten met Don Camillo Du Bois, werden derde.

“In de top is heel goed gereden. We hebben in Assen goede combinaties gezien, die ook weten waar ze mee bezig zijn”, vertelt Monique Peutz die de 34 ponycombinaties in de Sunrise Stables in Assen samen met Willemien Blanken en Harro Goudsmit jureerde.

Over de winnende combinatie Eveline Bos en Hippique Media’s Valentino is Peutz lovend. “Eveline rijdt met veel harmonie en heel stil in de aanleuning. Ze reed een hele mooie constante proef met een goede draftoer waarbij haar pony heel goed aantreedt met het achterbeen. We konden ook hoge cijfers kwijt voor de eenvoudige galopwissels.” Eveline Bos is in vorm. Vorig weekend boekte ze drie internationale top vijf klasseringen in Drachten.

Dat het dringen is aan de top bij de ponycombinaties bewijst Zoe Kuintjes die met Elin’s Nonsisdador tweede werd in Assen. Vorige week in Drachten boekte ze onder meer een overwinning en een tweede plaats. “Zoe reed heel precies en gedurfd en heeft haar pony mooi in de oprichting. De draf mocht iets meer gedragen zijn, maar de galoptoer was juist weer heel mooi’, licht Peutz de plaatsing in Assen toe.

Daphne van Peperstraten won eind december de eerste wedstrijd van de KNHS-Felix Juristen Cup en werd in Assen derde met Don Camillo Du Bois en vierde met Wonderful Girl. “Voor de galopwissels konden we aan Daphne en Don Camillo du Bois 8-en en 8,5-en kwijt. Die rijdt ze heel mooi. Wat opvalt is dat Daphne met veel harmonie en heel beheerst rijdt.”

De KNHS-Felix Juristen Cup is een competitie van zes wedstrijden en een finale voor Nederlandse ponycombinaties in de Z2 dressuur. Het belangrijkste doel van de KNHS-Felix Juristen Cup is het bevorderen van de ontwikkeling van de Nederlandse ponycombinaties. Daarnaast is het een belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming.