Klinkend debuut Glock's Toto Jr.

Klinkend debuut Glock's Toto Jr.

Dit weekend stond voor de dressuurjeugd in het teken van de kadervorming en observatie voor de uitzending naar het Europees Kampioenschap in Hongarije. De bondscoaches waren over de prestaties van de U25, Young Riders, Junioren, Children en ponyruiters zeer te spreken. “Ik heb vandaag veel progressie gezien en ook positieve verrassingen van ruiters die (nog) niet tot de kopgroep behoren”, aldus Imke Schellekens-Bartels, de bondscoach van de Pony’s en Children.

Bij Manege de Molenheide in Schijndel staken vrijdag in de U25-groep twee dames met kop en schouders boven de rest uit. Zeeuws amazone Jasmien de Koeyer kreeg na een sterk optreden met Esperanza een percentage van 74.265 toebedeeld en won daarmee de rubriek. Met een nipt verschil (74.167%) eindigde Febe van Zwambagt als tweede met Edson. De amazone uit Bergharen was tevens goed voor de derde plaats. Met Fyeo reed ze 70.882% bij elkaar.

KLINKEND DEBUUT GLOCK’S TOTO JR.

Niet alleen deze dames schitterden in Schijndel, ook Hans Peter Minderhoud en Edward Gal gaven noemenswaardige optredens. Minderhoud stelde Glock’s Casper fijn voor in de Grand Prix en verzamelde met zijn rit 73.732%, goed voor de tweede plaats. Glock’s Toto Jr. maakte vrijdag met Edward Gal zijn Grand Prix-debuut in Schijndel. Het optreden van het duo was naast kippenvel goed voor 79.493% en zodoende het winnaarslint.

Uitslagen U25 - Kader & Uitzending wedstrijd
1. Jasmien de Koeyer (Sint Jansteen) – Esperanza (v. Desperados), 74.265 %
2. Febe van Zwambagt (Bergharen) – Edson (v. Winningmood), 74.167 %
3. Febe van Zwambagt (Bergharen) – Fyeo (v. United), 70.882%

 

LARA VAN NEK & BAUMANN’S DESPINO LATEN PROGRESSIE ZIEN

Op zaterdag beten de ponyruiters de spits af, waarbij Lara van Nek met Baumann’s Despino de hoogste ogen gooide. De rit van het paar was goed voor ruim 74%. “Er waren voor vandaag al twee wedstrijden waar ik de meeste ponyruiters had zien rijden. Vandaag was de eerste officiële observatiewedstrijd voor de pony's. Naast dat veel combinaties weer mooi hun wedstrijdritme aan het opbouwen zijn, is er veel progressie te zien. Bij Lara en haar pony was dat ook heel duidelijk te zien en de jury gaf haar de punten dan ook naar. Daar ben ik zeker blij mee”, vertelt Schellekens-Bartels. “Naast de bestaande kopgroep waren er ook een aantal nieuwkomers die me positief hebben verrast. We hebben voor de ponyruiters nog een observatiemoment in Geesteren, dus voor de EK-selectie blijft het nog even spannend.”

Uitslagen Pony’s - Kader & Uitzending wedstrijd
1. Lara van Nek (Wijdewormer) – Baumann’s Despino, 74.19%
2. Sita Hopman – Brouwershaven Uthopia II, 71.143%
3. Jill Kempes – Next Black Magic, 70.571


bron: KNHS