Kjell Myhre stopt als aanvoerder van het Noorse jeugdteam dressuur

Kjell Myhre stopt als aanvoerder van het Noorse jeugdteam dressuur

Kjell Myrhe treed af als aanvoerder van het Noorse Junior/ Young Rider-team. Hij wordt vervangen door de Noorse nationale Grand Prix-dressuurlid Øivind Ødemotland. Dit zal gebeuren in samenwerking met teamtrainer Siril Helljesen. 

De 57-jarige Myhre heeft na zeven jaren dienst nu besloten om te stoppen als teamleider en zich meer te gaan richten op het jureren. Myhre jureert bij internationale wedstrijden op 4* niveau dressuur en 5* para dressuur niveau. 

De Noorse Hippische Federatie heeft besloten om het programma voor de jeugdteams te herstructureren in 2022. "We willen een nationaal systeem hebben die de algemene verantwoordelijkheid heeft rond de coachingfunctie en de teamleiderrol in alle leeftijdsgroepen. Een belangrijk punt voor de toekomst is ook een verhoogde focus op de dialoog met wervingscoaches. Deze zullen een duidelijkere rol krijgen met betrekking tot het management van de nationale ploeg" aldus sportmanager Nina Johnsen. 

Ødemotland heeft ervaring met zijn nieuwe rol. Hij was namelijk ook al aanvoerder van het Noorse ponyteam. Helljesen was pony- en children- teamleider en nu komen daar ook de junioren en young riders bij. " Samen zullen we de nationale teams onder de 21 leiden", vertelde Siril Helljesen aan Eurodressage. "We denken dat we meer zullen bereiken door samen te werken. Hierdoor kunnen we betere service bieden en betere resultaten. Ik zal de samenwerking met Kjell missen, maar Ødemotland is een geweldige kerel en ik wens Kjell het beste bij zijn het nastreven van zijn dromen als jurylid." 

Bron: Eurodressage