Kebie Raaijmakers en Felyne Boschloo-Karsijns scoren medailles in Lier

Kebie Raaijmakers en Felyne Boschloo-Karsijns scoren medailles in Lier

Een drukke dag op het CDI Lier leverde opnieuw enkele Nederlandse medailles op. Voor Kebie Raijmakers was er in de CDI Junior Freestyle to Music het zilver terwijl Felyne Boschloo-Karsijns het brons scoorde in de CDI Children individuele competitie. 

Kebie Raijmaakers kwam aan de start met Kevita, een 9-jarige KWPN merrie van Negro. Het duo werd bij het ene jurylid op één geplaatst, nog eens op twee maar ook op vijf. Hun totale score kwam neer op 74,558% waarmee ze de tweede plaats toegewezen kregen. Ook voor de nummer één was er geen consensus bij de jury. De Duitse Alix Von Borries stond met de 9-jarige Feingefuehl (Fuerstenball OLD) op één, twee en vier en reed naar een totaal van 75,700%. Het brons was voor de Deense Clara Cordes Arnkjaer met Brianna (Boegegaardens Boney M), ook zij werden door een jurylid op één geplaatst. Hun totaal van 73,808% leidde naar brons. 

Voor Nederland volgde Esmee Boers op vier. In het zadel van Kiki G, een 9-jarige KWPN merrie van Vivaldi, kreeg zij 73,676%. Dominique Van Dalsen stuurde de Johnson TN-zoon Just Johnson naar vijf met 72,683% achter hun naam. 

Children individueel

Bij de Children reed Felyne Boschloo-Karsijns naar het individueel brons. Met Heavens Voice (Voice) besloot ze haar deelname in België met een totale score van 73,033%. Ook hier kwam een Duitse amazone op één en zegevierde Lilli von Helldorff met een duidelijke voorsprong. Haar deelname met Tropensonne (Tobago) kreeg 77,324%. Britt Kikkert-Van Der Linde en Jerenzo Texel (Enzo Ferrari Texel) besloten met 72,144% op vier voor Floor Kulik en Verdi de La Fazenda (Florett AS) met 71,759% op vijf. 

CDI Pony Freestyle op Muziek

Opnieuw Duits kleur bovenaan met Feodora Von Roeder die met haar kür op muziek met Morgensterns Delicius (FS Daddy Cool) unaniem op één werd geplaatst met een totaal van 76,783%. Sissi Gijsen en New Star 8 waren het beste Nederlandse duo en kregen 74,092% wat hen op vier liet eindigen. 

Young Riders Freestyle op Muziek

De Nederlandse Jamie van Egdom had in Lier haar debuut bij de Young Riders. Samen met Dancing Soulmate (Jazz) maakte de amazone een opwaartse beweging doorheen het ganse concours en besloot met een vierde plaats dankzij haar percentage van 71,558%. Hier geen Duitse op één, wel de Zweedse Amanda Linholm met Tiramisu (Tailordmade Temptation) die 75,269% kregen van de jury. 

Isabelle Bergsma zorgde mee voor het Nederlandse kleur en klasseerde zich met Havita OMHG (Chippendale) op zes met een totaal van 71,117%.

Resultaten