Katja Gevers maakt winnend debuut met Flambeau

Katja Gevers maakt winnend debuut met Flambeau
De Zware Tour, subtop wedstrijd in Den Dungen werd op naam geschreven van Elise Kettner met Romando. In deLichte Tour reed Renare van Vliet met Axia's Victory U.S. naar de winst. Michelle van Berkum met Enjoy en Katja Gevers met Flambeau lieten de concurrentie achter zich in het ZZ-Zwaar.

De Apache-zoon Flambeau van Katja Gevers is een nieuw ‘gezicht’ in de subtop. Het was voor het eerst dat hij in het ZZ-Zwaar aan de start kwam met zijn Grand Prix-amazone. De zevenjarige Flambeau is een plaatje van een paard met veel beweging. Hij is de volle broer Jambeau, de nummer vier in de KWPN-kampioenskeuring dit jaar (en al goedgekeurd in Denemarken). Flambeau zelf redde het tot de derde bezichtiging en mag zich nadat hij geruind is in de sport bewijzen.

Tanja van der Wulp volgde met Authentic (v. Prestige VDL) op de tweede plaats met 65,64%. In de tweede proef waren Michelle van Berkum en Enjoy (v. Gesmeray) de winnaars met 62,21%, gevolgd door Marian van der Vorm. Zij reed Dendy (v. Jazz) naar 61,07%.

Van Vliet wint Lichte Tour


De Lichte Tour leverde een eerste prijs op voor Renate van Vliet met Axia’s Victory U.S. (v. Jazz) met 66,38%, gevolgd door Imke Schellekens-Bartels met TC Eduard (v. Vivaldi) en André Houben met Empelaer’s Dante (v. Serano Gold), die allebei 64,74% bij elkaar rijden.

Zware Tour voor Kettner


In de gecombineerde rubriek Zware Tour behaalde Elise Kettner de hoogste score. Zij reed met Romando (v. Romanov) haar debuut in de Intermédiaire II en behaalde 66,78%. Jill Huijbregts startte EventZ Enzos-Armani (v. Tuschinski) in de Grand Prix U25. De score van 65,41% betekende de tweede plaats in het gecombineerde klassement.

Klik hier voor de uitslagen.