Judy Reynolds zet Vancouver K op pensioen

Judy Reynolds zet Vancouver K op pensioen

Judy Reynolds heeft het pensioen aangekondigd van haar jarenlange partner Vancouver K - het beste paard dat ooit Ierland vertegenwoordigde op het internationale dressuurpodium en dat een nieuwe generatie Ierse dressuurruiters heeft geïnspireerd met zijn recordbrekende prestaties over de hele wereld.

Reynolds en de nu 19-jarige Vancouver K, beter bekend als JP, bereikten hoogten die nog nooit eerder gezien waren door een Ierse dressuurcombinatie en vertegenwoordigden Ierland in een Olympische finale, een WK-finale, een EK-finale en niet minder dan drie wereldbekerfinales. Vancouver K verpulverde regelmatig Ierse dressuurrecords en is momenteel houder van alle drie de Ierse internationale recordscores in Grand Prix, Grand Prix Special en Grand Prix Kür op Muziek.

Een adembenemend optreden van Vancouver K en Judy Reynolds op de Europese Kampioenschappen 2019 in Rotterdam was de sleutel om het Ierse team te helpen geschiedenis te schrijven en zich voor de allereerste keer te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Helaas betekende het uitstel van de Spelen in Tokio vanwege Covid-19 tot 2021 dat een andere Olympische Spelen net buiten bereik lag voor Vancouver K nu hij zijn twintigste verjaardag nadert, maar zijn prestaties zullen nog tientallen jaren een blijvende erfenis nalaten aan de Ierse dressuursport.  Ierland zal nog steeds een dressuurteam hebben op de Olympische Spelen in Tokio, de definitieve combinaties zullen in de komende weken bekend worden gemaakt.


Bron: Horsesport Ireland