Joyce van Rooijen-Heuitink en Dijkstra scoren bij de Peelbergen

Joyce van Rooijen-Heuitink en Dijkstra scoren bij de Peelbergen

Na een eerste plaats in de Prix St. Georges (72,99%), een elfde plaats in de Intermediaire I (67,80%) was er op zondag wederom een eerste plaats voor Joyce van Rooijen-Heuitink met haar Gaudi Vita (Apache). Op zaterdag hield Dijkstra de Nederlandse eer hoog.

Na afloop kleurde het podium volledig Nederlands. Marlies van Baalen volgde op plaats twee met Jacky Kennedy DVB (Damsey FRH) met 72,75% en Jonna Schelstraete werd derde met Iron Man (Ferro) met 70,69%.

Dijkstra moet Kittel voor zich dulden

Zaterdagavond werd de kür op muziek verreden voor de Grand Prix-combinaties. Op de internationale wedstrijd in Kronenberg gingen vijftien combinaties in de sfeervol aangeklede ring van start. De Zweed Patrik Kittel reed zijn Delauney OLD (Dr. Doolittle) naar de winst met 76,41%.

Een foutloze kür bracht Devenda Dijkstra met haar Hero (Johnson) naar de tweede plaats. De combinatie kreeg hoge cijfers voor de wisselseries, piaffe, passage en uitgestrekte galop. Karen Nijvelt en Lynne Maas maakten het Nederlandse feestje compleet. Karen reed Elysias (Jazz) gedurfd door de kür en kreeg meerdere 8’en voor de wisselseries. Ze werd derde met 73,02%. Lynne Maas en haar elegante Jazz-merrie Electra kregen een storing in de piaffe. Dit drukte de score, maar er waren ook veel hoogtepunten zoals de passage, appuyementen en pirouettes. Het eindtotaal kwam uit op 72,71%.

Alle resultaten