Joyce Lenaerts en Firestone de beste bij vijfjarigen in Lier

Joyce Lenaerts en Firestone de beste bij vijfjarigen in Lier
Tijdens de jonge paarden rubrieken op het CDI4*  passeerden dan niet veel combinaties de revue, maar dit maakte de kwaliteit van de aanwezige vijf- en zesjarigen dressuurpaarden op de Azelhof vandaag meer dan goed.

Bij de vijfjarige paarden werd het een strijd tussen KWPN hengst Firestone en Trekehner Standing O'Vation.  Beide combinaties zetten een zeer goede proef neer maar uiteindelijk was het de gehoorzaamheid van Firestone die doorslaggevend was voor de winst.  Op dit onderdeel weet de Deense Kristine Moller 'slechts' een zeven te scoren, terwijl  Joyce Lenaerts de zwarte nakomeling van Johnson het cijfer 8.5 toegekent krijgt. De Belgische Katrien Verreet en Gallartica Biolley (v. Galliani Biolley) volgen met 74,200%  op geruime aftand en pakken het brons.

Bij de zesjarige paarden nam Kristine Moller haar revanche en stuurt Uno Double Fun (v. Dancier) met een monster resultaat van 87,400% naar de eerste plaats. Deze score was geen maat voor de nummer twee Tristan Tucker en Jewels Sir Weibach (v. Sir Donnerhal), zij volgen op ruim 13% met 73,400%.  Joyce Lenaerts en Euro (v. Voice) werden  in deye proef derde met 73,000%.

Kijk hier voor alle resultaten.