Johan Rockx: "Het was een raar weekend"

Johan Rockx: "Het was een raar weekend"

CDI Compiègne mondt uit in raar weekend Het CDIO*5 in het Franse Compiègne, de eerste wedstrijd van de Nations Cup-serie, had vandaag (zondag) te kampen met hevige regenval. De Grand Prix Spécial werd stopgezet en de meeste combinaties kozen ervoor om de Kür op muziek niet meer te starten. Er werd besloten om alleen het resultaat van de zaterdag verreden landenproef mee te tellen voor de Nations Cup ranking. Daarin was er een derde plaats voor Adelinde Cornelissen met Parzival. Zij moest de Amerikaanse amazones Kasey Perry Glass met Goerklintgaards Dublet (1e) en Laura Graves met Verdades (2e) voor laten gaan.





“Het was een raar weekend”, reageert waarnemend bondscoach Johan Rockx vanuit Compiègne. “Het begon met het besluit van Emmelie om Apache mee naar huis te nemen. De hengst kon niet wennen op stal. Een flinke tegenvaller natuurlijk, en je bent ook meteen je wegstreepresultaat kwijt.” De derde plek van Adelinde Cornelissen was dik verdiend, aldus Rockx. “Parzival is echt topfit. Adelinde reed nog wat behoudend, maar ook de juryleden waren heel enthousiast.” Het Nederlandse team, dat verder bestond uit Margo Timmermans (Venhorst)met Catch Me en Kim Schmid (Heerjansdam) met Pharmahorse Theodoor, eindigde op de zevende plaats. “Margot heeft heel goed gereden, helaas had Kim wat fouten.”

Zondagmorgen werd de Spécial afgelast, vanwege overvloedige regenval. Rockx: “Vooral de hoofdring was slecht. Daar was een laag op de bestaande bodem gelegd en het water wilde niet weg. Na overleg met de andere chef d’equipes, de organisatie en de FEI is besloten alleen de landenproef mee te laten tellen voor de Nations Cup. Jammer, maar het is niet anders. Zonde voor de organisatie ook, want verder is Compiègne echt een topwedstrijd, met een leuke en gezellige sfeer. Er is ook van alles te zien: Grand Prix, pony’s en jeugd.”

In de CDI3* Grand Prix Special ging Adelinde Cornelissen van start met haar nieuwe troef Aquido. De combinatie eindigde op een mooie tweede plek achter Carl Hester met Nip Tuck.