EK Strzegom: Farewell Tour voor Cheyenne Meijers en Special Lady, "Het is echt een top ervaring geweest"

EK Strzegom: Farewell Tour voor Cheyenne Meijers en Special Lady, "Het is echt een top ervaring geweest"

Op het EK in Strzegom werd er vanmiddag een Farewell rubriek verreden bij de ponies. De rubriek werd gesprongen over een hoogte van 1m25. 

Het is daar de 15-jarige Cheyenne Meijers die de Nederlandse driekleur weet te verdedigen. Samen met haar Special Lady wist ze twee foutloze ronden neer te zetten. Ook gisteren werd er keurig gepresteerd met slechts 4 strafpunten in beide omlopen. "Het is echt een top ervaring geweest en ik heb het met een goed gevoel kunnen afsluiten. Dat was de eerste dag wel anders, toen had ik enorm last van de druk die mij te hoog was. Dat was geen goede dag", aldus Cheyenne. De jonge amazone krijgt les van Anouk de Ruijter op stal Linssen. Met de bruine merrie was ze vandaag de enige ruiter die dubbel foutloos bleef en met een tijd van 46.23 seconden sluit ze tevreden haar EK af. 

De tweede plaats ging naar de Noorse Martine Mariero Moe met Sunny's Heart (Heart-Ache BS) die in de tweede omloop met 42,10 seconden wel sneller was maar een balk tegen kreeg. Voor Polen was er voor Aleksandra Osuch met Rosa nog de derde plaats. Zij kreeg in de eerste omloop al 4 strafpunten tegen. 

Cheyenne haar andere teamgenoten strijden morgen nog in de afsluitende finale rubriek. 

Resultaten


F: Equigeniek