Jessica Leijser imponeert op Subtopwedstrijd Nieuw-en Sint Joosland

Jessica Leijser imponeert op Subtopwedstrijd Nieuw-en Sint Joosland
Op de driedaagse Subtopwedstrijd It's All Dressage in Nieuw-en Sint Joosland haalde Jessica Leijser de eindoverwinning. Met Djambalaya (Santano) won de amazone de kür op muziek met de fraaie score van 72,125%.

Op de eerste dag moest ze nog genoegen nemen met een middenmoot-score. Na twee miscommunicaties haalde de amazone een score van 62,27%. Op zaterdag verbeterde het duo de prestaties in de Intermédiaire.  "Alles verliep een stuk beter. Djambalaya was een stuk meer ontspannen," vertelt de amazone. De jury beloonde de prestatie met 65,50%.

In de kür overtrof het duo zichzelf. Samen met de Santano-dochter imponeerde de amazone. Voor Djambalaya was dit de tweede wedstrijd na haar operatie eerder dit jaar. Daarbij werd haar gebroken griffelbeentje verwijderd.

Lotje Schoots volgde op de tweede plaats met Equitop Favorit (Jazz). De combinatie verzamelde 71,775% en haalde eerder al de overwinning in de Prix St. Georges en Intermédiaire I.

Wenda Welten volgde op de derde plaats in het zadel van Firefly (Wynton).

In de kleine finale Lichte Tour mocht Lotje Schoots wel de hoofdprijs in ontvangst nemen. Hier reed ze haar merrie Grace of Rose (Jazz) naar 65,824%. Mariska van Groningen en Dutch Dandy D.J. (Lord Leatherdale) volgden met 62,853% op de tweede plek.

Uitslag