Jeanine Nieuwenhuis wint ook GP Freestyle

Jeanine Nieuwenhuis wint ook GP Freestyle

Het lijkt wel of Jeanine Niewenhuis de te kloppen amazone is in Exloo dit weekend. Na de Intermédiaire I -zowel de proef als de freestyle- en de Prix Saint-Georges schrijft ze ook de Grand Prix Freestyle op haar naam op haar trouwe TC Athene. 

TC Athene (v. Untied) danste naar een prachtscore van 75.710% en die gaf Jeanine Nieuwehuis nog een overwinning op haar palmares. Ze kreeg van de jury ruim anderhalf procent meer dan de Duitse Juliette Piotrowski met Sir Diamond (v. Sandro Hit) die 73.995% kreeg. 

Lynne Maas kreeg met haar Jazz-merrie Electra 72.380% en dat was goed voor een derde plaats. 

Resultaten


Ook bij de Freestyle - Young Riders gingen twee van de drie medailles naar ons land. Daphne van Peperstraten kreeg met Greenpoint's Cupido (v. Johnson TN) 76.440% en stond daardoor nipt boven Marten Luiten met Fynon (v. Amere). De Belgische Lauranne Lammens staat op de derde plaats met Hilcara van het vijverbos (v. Don Renoir). 

Resultaten


En Nederland scoort drie op drie in de Freestyle proeven in Exloo. Bij de Junioren ging de overwinning naar Sanne van der Pols met Excellentie (v. Blue Hors Don Schufro). Met 73.208% bleef ze bijna 2% voor landgenote Britney De Jong en Caramba (v. Tuschinski). De Zweedse Ida Persson kreeg met Tago (v. Larix) 71.333 van de jury en stond zo op de derde plaats.

Resultaten