Jeanine Nieuwenhuis: "Alles viel precies op het juiste moment op zijn plek!"

Jeanine Nieuwenhuis: "Alles viel precies op het juiste moment op zijn plek!"

Helaas geen Nederlandse kampioenschappen voor dressuur dit weekend... Daarom blikken we met de winnaars van vorig jaar graag nog eens terug op hun overwinning! Vandaag is het de beurt aan Jeanine Nieuwenhuis die zich tot Nederlands kampioene bij de U25-ruiters kroonde. 

"Hoe ik mij nu bezig houd? Ik train de paarden nog steeds maar wel meer basis dan normaal gesproken rond deze tijd van jaar. Ik vind het wel fijn dat we nu juist tijd hebben om een stapje terug te doen maar natuurlijk mis ik de wedstrijden wel!"

Is het kampioenschap winnen de mooiste overwinning van het laatste jaar?

Het kampioenschap was een fantastische overwinning en gaf mij veel vertrouwen op weg naar het EK!

Kan je nog herinneren hoe die dag precies is verlopen? 

Ja eigenlijk wel! Ik was wel goed zenuwachtig maar ik kon dat vrij snel om zetten in een positieve mindset. En Ik weet dat ik een heel duidelijk plan had en dat ik op stapte en TC Athene echt super fijn aanvoelde en ik daardoor nog meer vertrouwen kreeg. Ik wist ook dat ik er alles uit moest halen want ik stond immers achter en ik had naar mijn idee echt nog kans om te winnen.

Wat ging er door je hoofd toen je besefte dat je gewonnen had?

Ik was mega blij met mijn kür en als ik de foto’s terug zie van het moment dat bekend werd dat ik gewonnen had dan zie ik ook echt hoe mooi en niet verwacht deze overwinning was! Maar dankzij Tim en mijn ouders en de rest van mijn team viel alles precies op het goede moment op zijn plek!

Nog een boodschap die je aan iedereen wil meegeven?

Geniet van de dingen die wij allemaal mogen doen met onze paarden binnen de Corona maatregelen en blijf verstandig omgaan met elkaar! En zorg goed voor alle mensen om je heen!