Jaaroverzicht: Successen voor de Ruiters in Oranje en pech voor Willem Greve, dit was juli 2022

Jaaroverzicht: Successen voor de Ruiters in Oranje en pech voor Willem Greve, dit was juli 2022

Elke dag blikken we terug op een mooi sportief jaar met hoogtes maar helaas ook laagtes. Vandaag een terugblik op de gebeurtenissen in juli.

De familie Philippaerts ontving in juli een nieuwe gekeurde hengst op stal, ter zelfde tijd lag de Zwitserse springruiter, Martin Fuchs onder vuur nadat Oostenrijk hem aanklaagde voor inbreuken op het dierenwelzijn. Later zou Fuchs volledig vrij gepleit worden van de feiten.

Willem Greve had minder heugelijk nieuws in juli. De Nederlander ziet zijn WK-droom aan diggelen slaan wanneer hij van een paard valt tijdens het CH De Wolden.

Gelijktijdig scoorde Jur Vrieling met een nieuwe troef onder het zadel. Internationaal wordt er door de topruiters gepleit om de job van groom te een professioneel kader te geven.

Nationaal doet het stikstofplan heel wat stof opwaaien! Terwijl Ehrens zijn WK team bekend maakte voor Herning. Het Nederlandse dressuurteam werd tweede in Nations Cup Falsterbo en Hessel Hoekstra zich succesvol meet met de groten der aarde in Falsterbo. In Zweden haalden de Ruiters in oranje een tweede plaats in de Landenprijs.