It's All Dressage sluit af met geweldige finale dag

It's All Dressage sluit af met geweldige finale dag
Afgelopen weekend tijdens het "It's all Dressage" in Manege De Kroo was het weer smullen voor dressuur liefhebbers met  top proeven van de Jill Huybregts, die zich tot Queen van de show kroonde en Jessica Nijpjes en Jonna Schelstreate die in respectievelijk de ZZ-Zwaar en Lichte Tour niet te stoppen waren.


Na geweldige winst in de Grand Prix  eerder dit weekend was amazone Jill Huybregts in ZZ-Licht Freestyle ook van uitzonderlijke klasse. In het zadel bij Eventz-Enzos Armani kreeg de amazone  van de jury 71,850% wat meer dan voldoende om Jeroen Okkema en Femke Beljon naar de resterende ereplaatsen te verwijzen. Jeroen kwam met Ducati net iets te kort en kreeg voor zijn Freestyle 71,250%, terwijl Femke met Discovery 69,150% scoren en beloond werden met een derde plaats.

In de ZZ-Zwaar was uitkijken naar Jessica Nijpjes en Balorig Z. Zou ze haar concurrentie voor blijven of voor haar derde overwinning gaan dit wekend? Nadat de acht combinaties hun kür hadden verreden toonde Jessica haar goede vorm en zet haar de freestyle met haar Balougran Z zoon ook om naar winst met een score van 70% rond. Haar achtervolgers werden Vincent Bol met De Kroo Vip’s (67,4%) en Sanne Beijerman met Charming Norel (66,65%)

Na de triple van Jill en Jessica kon Jonna Schelstraete natuurlijk niet achterblijven. Vrijdag en Zaterdag had Schelstreate al twee maal op de hoogste trede van het podium gestaan bij de Lichte Tour. En ze zal gedacht hebben: “Wat die youngsters kunnen kan ik ook”. Samen met haar Cupido voegde ze daad bij woord en nam de derde deken en dito Trofee mee naar huis. De Tuschinski afstammeling kreeg van alle jury’s een eindresultaat 75,17%. Een score die genoeg was om een meer dan succesvol weekend af te sluiten. Het zilver was voor een Don Schufro zoon en It's All Dressage ambassadrice Stephanie De Frel met 73,05%. Lisanne Zoutendijk met kostendrukkers Watteau maakte het podium compleet met 72,6%.


jonna schelstraete

Kijk hier voor alle resultaten.