Isabell Werth wint de WB Grand Prix in Stuttgart, geen hoofdrol voor van der Putten

Isabell Werth wint de WB Grand Prix in Stuttgart, geen hoofdrol voor van der Putten

Op de Stuttgart German Masters hadden de dressuurruiters vandaag de Wereldbeker Grand Prix op het programma staan. Er was geen ontkomen aan de overmacht van Isabell Werth, die op eigen bodem naar de overwinning danste met Emilio. Marieke van der Putten eindigde eerder onderaan. 

Isabell Werth kreeg voor haar proef op de zeventienjarige zoon van Ehrenpreis een totaal van 76,109% van de jury toegekend. De Duitse amazone werd niet unaniem op één geplaatst, maar stond drie keer op de hoogste plaats en twee keer op twee. Andersom gelde voor de Deense Nanna Skodborg Merrald. In het zadel van de KWPN'er Blue Hors Don Olymbrio (Jazz) reed zij naar 75,587% en kwam op twee. De top drie werd besloten door haar landgenoot, Andreas Helgstrand. Zijn proef op Queenparks Wendy (Sezuan 2) leverde 73,130% op. 

Marieke van der Putten kreeg gemengde resultaten bij de juryleden. Zo kwam de amazone op plaats tien, elf, dertien, veertien en zestiende bij de verschillende jury's. Een totaal van 69,848% leverde haar de veertiende plaats op 20 combinaties op.

Resultaten