Isabell Werth ook met Emilio niet te evenaren

Isabell Werth ook met Emilio niet te evenaren
De Dressuur koningin van Duitsland heeft met Weihegold al een gouden paardje in handen. Vervolgens was Isabell Werth vorige week in Neumünster ook niet te stoppen met haar EK paard Don Johnson  FRH(v. Don Fredicerico). En vandaag laat ze zien dat ze met Emilio nog een derde troef in handen heeft.

Vandaag in Gothenburg was Werth met de Ehrenpreis zoon de aangewezen winnares van de Grand Prix. Alle jury leden waren het volledig met elkaar eens en plaatsten het duo op de eerste plaats. In 2016 scoorden Werth en Emilio ook al ronde de 80% vandaag werd daar een schepje bovenop gedaan met een score van 81.08%.

Lange leek het erop dat het een volledig Duitse ging worden, maar thuisruiter Patrik Kittel kwam er als laatste starter nog tussen. Kittel en de elfjarige Oldenburge Delaunay (v. Dr. Doolittle)waren met een score van 75,14% net iets beter als de zwangere Jessica von Bredow-Werndl. Samen met de KWPN hengst Unee BB (v. Gribaldi) kwam de Duitse amazone net wat lager uit met 75.50%.

Door toen doe van Kittel viel Fabienne Lütkemeier net van het podium. In het zadel bij D’Agostino FRH (v. De Niro) reed ze naar een score van 74,18%.

Katja Gevers en de 17-jarige Thriller (v. Gribaldi) waren de beste Nederlande combinatie tijdens de Wereldbeker in Gothenburg. De Oranje combinatie werd zevende met een score van  68.42%  en kwalificeerden zich daarmee voor de kür die morgen middag verreden word.

Kijk hier voor alle resultaten