Isabell Werth na zeven jaar terug aan leiding in de dressuur rankings

Isabell Werth na zeven jaar terug aan leiding in de dressuur rankings
Na maar liefst zeven jaar is het de Duitse amazone weer gelukt. Volgende week met de nieuwe ranglijst in de dressuur zal het Isabell Werth zijn die met haar Weihegold Old de ranglijst zal aanvoeren. Dit was voor het laatsts in 2009 met Satchmo.

Dankzij haar resultaten op de Olympische Spelen waar ze teamgoud won en individueel zilver en de fantastische score die ze dit weekend bij elkaar reed in Lyon zal ze vanaf volgende week dan ook de nieuwe nummer 1 zijn op de lijst. Haar bijzondere score van 90.09% heeft zeker een grote bijdrage geleverd in deze ranking. Enkel Charlotte Dujardin en Valegro en Edward Gal met Totilas wisten deze 90% grens al eens te passeren.

Ze stoot hiermee Kristina Bröring-Sprehe van de eerste plaats af. Bröring voert al vanaf januari dit jaar het klassement aan met haar Desperados FRH. Zij zal nu worden verstoten naar de tweede plaats. Werth kwam met haar Weihegold pas de lijst binnen eind januari dit jaar, zij stonden toen op een 480e plaats in de ranking nadat zij een eerste en zesde plaats behaalden in Amsterdam.

.