Isabell Werth: "Ik krijg bijna de indruk dat dit virus een teken van de natuur is"

Isabell Werth: "Ik krijg bijna de indruk dat dit virus een teken van de natuur is"

Dat het coronavirus iedereen treft, is al lang duidelijk. Ook de beste dressuuramazone ter wereld, Isabell Werth, zit momenteel thuis. Ze vertelde aan Dressursport Deutschland hoe zij met deze crisis omgaat.

"Ik krijg bijna de indruk dat iemand de wereld een halt wilde toeroepen om ons allemaal aan te geven dat we niet goed bezig waren. Er wordt nu veel minder gereisd, er zijn minder vluchten en minder verkeer. De natuur krijgt eindelijk de tijd om de herstellen. Misschien was dit wel nodig om ons allemaal goed te doen nadenken om tot een regeneratie aan te zetten". 

Werth was één van de eerste Olympische ruiters die aangaf dat de Olympische Spelen gewoon laten doorgaan niet opportuun zou zijn: "Ik denk dat deze beslissing veel te laat genomen is. Het leek alsof alles primeerde op de menselijke gezondheid terwijl dat het het belangrijkste zou moeten zijn. We zijn nu eindelijk zeker dat de Spelen dit jaar niet zullen plaatsvinden en dat is een belangrijke stap. Het was voor mij al langer duidelijk dat het onmogelijk was om, gezien de huidige situatie, de Spelen in juli te laten plaatsvinden. Zo lopen andere landen zoals de US bijvoorbeeld achter op de Corona-golf wat oneerlijke concurrentie zou zijn geweest. Zij worden gedwongen om binnen te blijven, wedstrijden worden geannuleerd. Zonder routine kunnen sporters of onze paarden niet presteren. 

In 2021 staat het Europees kampioenschap op het programma... "We moeten afwachten wanneer de Olympische Spelen precies zullen plaatsvinden. Tot nu toe is alleen bekend dat ze volgend jaar zullen doorgaan maar een exacte datum is nog niet bekend". 

Ook economisch ziet Werth problemen: "Economisch gezien wordt dit natuurlijk een ramp, niet alleen voor de paardensport. Natuurlijk worden er verschillende wedstrijden geannuleerd waardoor de inkomsten van wedstrijden voor veel ruiters wegvallen. Ik verwacht ook dat de evenementenwereld weer zal afvlakken ook in de paardensport".