Isabell Werth en Jessica von Bredow-Werndl kiezen voor Weihegold en Unee BB voor finale Wereldbeker

Isabell Werth en Jessica von Bredow-Werndl kiezen voor Weihegold en Unee BB voor finale Wereldbeker



Dat de Duitse amazones al maandenlang aan de top van het klassement staan is natuurlijk bekend. Echter brengt dit voor de beide amazones Jessica von Bredow-Werndl en Isabell Werth ook een keuze met zich mee. Zo wisten ze zich beiden namelijk met meerdere paarden te plaatsen voor de finale en rees de vraag met welk paard ze van start zouden gaan op de Wereldbekerfinale die op het programma staat van 11 tot en met 16 april in Parijs.

Nu heeft Isabell Werth aangegeven te gaan voor de titel met haar topper Weihegold Old (v. Blue Hors Don Schufro), ondanks de mooie resultaten die de amazone al wist te behalen met Emilio. Ook Jessica von Bredow-Werndl heeft nu te kennen gegeven welk paard met haar zal afreizen naar Frankrijk. Zij heeft gekozen voor de zeventienjarige KWPN-er Unee BB (v. Gribaldi), in plaats van de veertienjarige Zaire (v. Son de Niro). Vermoedelijk wordt dit het paard dat ze mee zal nemen naar de Wereldruiterspelen in Tryon later dit jaar.

Vorig jaar had de combinatie zich geplaatst voor de finale in Omaha, maar moest zich terug trekken door koliek bij Unee BB. In eerdere edities van de Wereldbeker finale wist de amazone al tweemaal naar een bronzen medaille te rijden met deze Unee BB, dit was in Gothenburg en in Las Vegas.

Naar Bredow en Werth wist ook de Duitse amazone Dorothee Schneider zich te kwalificeren voor de finale. Zij zal daar van start gaan met de San Remo zoon Sammy Davis jr.