Isabell Werth en Dorothee Schneider houden Minderhoud van de Grand Prix overwinning in Amsterdam

Isabell Werth en Dorothee Schneider houden Minderhoud van de Grand Prix overwinning in Amsterdam
Op eigen terrein moesten de Nederlandse combinatie een Duitse overmacht voor zich dulden in de Wereldbeker Grand Prix.Samen met haar 14-jarige Weihegold OLD (Don Schufro) werd Isabell Werth unaniem op de nummer één plaats gezet door de jury. Voor Madeleine Witte-Vrees eindigde de Grand Prix in mineur, na afloop werd de amazone uitgesloten nadat er bloed in de kootholte van Cenin werd geconstateerd.

De Duitse wereldleider verzamelde 80,065% voor haar optreden en bleef zo net geen vier procent voor op landgenote, Dorothee Schneider. Schneider volgde op de tweede plaats met de 13-jarige San Remo-zoon, Sammy Davis Jr. Het was een 'close-call' tussen Schneider en thuisruiter, Hans Peter Minderhoud. Beide Nederlandse juryleden, Mariette Sanders-van Ganswinkel en Janine van Twist plaatsten Schneider op de tweede plaats.

Susanne Baarup en Magnus Ringmark verkozen de proef van Minderhoud. In het zadel van de 11-jarige KWPN-hengst, Glock's Dream Boy  (Vivaldi) strandde van Minderhoud uiteindelijk op de derde plaats met 75,652%.

Patrik Kittel volgde net buiten het podium met Delaunay OLD (Dr. Doolittle). Met 75,435% bleef de Zweed nipt voor op Judy Reynolds met de 17-jarige Vancouver K.

Samen met Apache (Ub-40) plaatste ook Emmelie Scholtens zich in de prijzen. De Nederlandse en haar veertienjarige hengst verzamelden 73,370%, goed voor de achtste plaats.

Uitslag