IK Ermelo 2020: Kersverse dressuurkampioenen gehuldigd

IK Ermelo 2020: Kersverse dressuurkampioenen gehuldigd

Het tweede weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen staat net als het eerste volledig in het teken van de dressuur. Op de eerste dag, vrijdag 6 maart, werden de kampioenschappen M2, Z1, Z2 en ZZ-licht voor de paarden verreden.

De eerste kampioen van de vrijdag is Jennifer Sekreve die de titel in de klasse Z1 won. Met de goedgekeurde hengst Indigro scoorde de amazone uit Elspeet ruim 71%. Achter kampioene Sekreve wonnen Seth Boschman en Isabelle Vroomans zilver en brons.

Proevenpaard
Sekreve vertelt na afloop enthousiast over de prestaties van de bij het KWPN goedgekeurde hengst Indigro. “Ik was na de proef al super tevreden. Hij gaf een heel fijn gevoel. De laatste weken in de training ging het ook al heel goed, ik ben blij dat ik het ook nu kon laten zien. Alleen in de eerste twee eenvoudige wissels reed ik zelf niet optimaal, ik was even bang dat ik het daarmee verspeeld had. Indigo is een echt proevenpaard. Als hij binnenkomt dan zet hij die oren er helemaal op en wil hij het echt voor je doen. Hij maakt dan ook een heel mooi plaatje, en vindt het echt leuk. Natuurlijk is het een hengst en is hij scherp, maar hij zal echt geen vlieg kwaad doen. Als je net op stapt is hij wel fris, maar hij weet precies wat hij doen moet. Als hij de ring uitkomst is hij dan wel weer helemaal de man en best veel hengst”, vertelt de amazone.
Sekreve heeft al heel veel mooie resultaten geboekt, maar deze overwinning levert haar voor het eerst een KNHS Indoortitel op.  

Uitslagen KNHS Indoorkampioenschap 6 maart:

Boehringer Ingelheim prijs, klasse Z1 dressuur paarden

  1. Jennifer Sekreve (Elspeet) - Indigro, 71,422%
  2. Seth Boschman (Groeswijk) - For Cruise RS2, 70,441%
  3. Isabelle Vroomans (Leende) - Renske Carmen F.D. Visscherwei, 69,951%

DINJA VAN LIERE WINT TITEL IN DE KLASSE Z2

De klasse Z2 kwam vanavond op naam van Dinja van Liere. Haar paard Independent Little Me reed ze naar een overweldigende Kürscore van 77,16% wat haar de gouden medaille opleverde.

De kersvers kampioene vertelt hoe ze het kampioenschap in Ermelo ervaren heeft: “Ik moet zeggen dat ik eigenlijk over mijn proef vanmiddag nog niet zo tevreden was. We hadden een paar kleine hapertjes in de aanleuning en voor het beeld kon ik hem nog iets meer voor me uit rijden. Maar met de Kür was ik echt heel blij. Ook na twee proeven bleef hij gewoon gaan en lopen. Hij was nog super fit en fris en liep nog fijner dan in de proef. We reden een foutloze Kür op muziek, daar ben ik echt super tevreden over. Het was voor ons de eerste keer dat we een Kür samen reden. En dan in direct in zo’n entourage, echt heel goed! Wat het voor mij heel speciaal maakt is dat Independent Little Me de halfbroer is van mijn voormalige topper Capri Sonne waarmee ik KNHS-kampioen werd in het ZZ-Licht. Dat zorgt wel voor een speciaal randje. Plus dat het gewoon een heel mooi paard is. Hij heeft echt een bijzonder voorkomen en kan heel fijne en stabiele proeven rijden. Sinds een jaar krijgen we nu les van reiningamazone Rieky Young en in die tijd heeft hij enorm veel vooruitgang geboekt. Zij heeft een eerlijke en directe aanpak en benadrukt in haar lessen vooral het rijden zonder druk. De paarden moeten los door het lijf en van de hand lopen en worden daar alleen maar spectaculairder van. Rieky heeft zeker een aandeel gehad in onze Z2-titel hier op de KNHS Indoorkampioenschappen.”

Horka prijs klasse Z2                                                  1e proef - Kür - Totaalscore 
1. Dinja van Liere (Werkendam) - Independent Little Me, 69,265% - 77.167% - 73.216%
2. Anouk Ivits (Leende) - Iris, 66,618% - 72.625% - 69.622%
3. Robin Heiden (Aplphen Gld.) - Gasmonkey, 66,422% - 71.292% - 68.857%

Bron: KNHS