IJzersterk Young Rider team wint zilver in landenwedstrijd EK, individueel goud voor Esmee Donkers

IJzersterk Young Rider team wint zilver in landenwedstrijd EK, individueel goud voor Esmee Donkers
Op het Europese Kampioenschap in Fontainebleau voor de jeugd werd zojuist de landenwedstrijd verreden voor de Young Riders. Opnieuw blijkt het Nederlandse team ijzersterk en rijden vandaag naar het zilver.

Het hoogste resultaat kwam van Esmee Donkers en de KWPN merrie Chaina (v. Sir Donnerhall) met wie ze een fantastische score weet te behalen van 77.264%. Daarmee gaat ze in de individuele ranking dan ook ruimschoots aan de leiding. Ook Febe van Zwambagt zorgt voor een mooi resultaat met haar FS Las Vegas (v. Lord Loxley I) met een score van 72.588%, terwijl Laura Quint en haar Johnson TN zoon Edison nog naar een score weten te rijden van 71.558%. Het wegstreepresultaat kwam van Diana van de Bovenkamp met Evita Ronia (v. Westpoint) die 70.882% bij elkaar wisten te rijden. Het team totaal komt daarmee uit op 221.410%.

Het is Duitsland die naar het goud rijdt met een totaal van 222.529%. Het beste resultaat kwam daarbij van Paulina Holzknecht met Wells Fargo (v. Welser) die een score van 74.941% bij elkaar reden en zo ook individueel goed waren voor de tweede plaats. Semmieke Rothenberger stuurde haar Geisha (v. Gribaldi) naar een score van 74.588% en eindigde individueel daarmee derde. Lia Welschof en haar Don Windsor OLD (v. Don Cardinale) noteerden een score van 73.000% en werden individueel vierde. Het wegstreepresultaat kwam van Alexa Westendarp die met Four Seasons (v. Fuerstenball OLD) een score bij elkaar reed van 70.235%.

Het team van Zweden weet naar het brons te rijden, waarbij het beste resultaat kwam van Lina Dolk met haar Languedoc (v. Laomedon) die een score van 72.588% bij elkaar reden. Het teamtotaal kwam uit op 212.792%.

Klik hier voor alle resultaten