Horse Magazine doet geen verslaggeving over WB in Riyad, door sponsoring Saoedi-Arabië

Horse Magazine doet geen verslaggeving over WB in Riyad, door sponsoring Saoedi-Arabië

Volgende week staat Riyad in Saoedi-Arabië klaar om de wereldbekerfinale dressuur te organiseren. Daarbij zal het Australische paardenmagazine, The Horse Magazine, geen verslag doen van dit evenement, omdat het wordt gesponsord door Saoedi-Arabië.

"Hun weelderige investering in sportevenementen is niet louter uit liefde voor de sport; het is een doordachte zet om hun bevlekte mondiale imago op te poetsen", verklaarden ze. "Ze hopen de aandacht af te leiden van hun talloze schendingen van de mensenrechten, van politieke gevangenen tot de onderdrukking van vrouwen en de LGBTQ+ gemeenschap. Zelfs de brutale moord op een journalist binnen de muren van een Saoedische ambassade, goedgekeurd door hun eigen leiderschap, lijkt te vervagen in het licht van hun streven naar sportieve prestige. Laten we hun verwerpelijke behandeling van dieren of de frequente dopingsschandalen die hun Endurance-races teisteren, maar niet eens noemen."

Door af te zien van verslaggeving over de Dressuur Wereldbekerfinale, streeft HorseMagazine ernaar om indirecte steun aan Saoedi-Arabië bij hun sports-washingactiviteiten te vermijden. Dat is een grens die ze weigeren te overschrijden. "Ongetwijfeld zal de FEI juichende verslagen produceren waarin de deugden van het evenement worden geprezen: onberispelijke dressuurprestaties, ultramoderne faciliteiten en algeheel plezier."


Bron: Horsemagazine